Hvad er betydningen af ​​ProgramData-mappen i Windows?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemHvad er vigtigheden af ​​mappen ProgramData i Windows?


Jeg har bemærket, at mange installerede programmer gemmer filer i en undermappe i mappen ProgramData. Er der nogen specifik grund til det?


Jeg skal oprette et installationsprogram til min ansøgning. Skal jeg gemme filer på brugerniveau under ProgramData eller under Users?

Bedste reference


Dokumentationen beskriver den forventede brug af denne mappe som denne (vægt min): [8]  Filsystemet directory, der indeholder applikationsdata for alle brugere. En typisk sti er C: \ Documents and Settings \ All Users \ Application Data. Denne mappe bruges til applikationsdata, der ikke er brugerspecifikke. For eksempel kan et program gemme en stavekontrolordbog, en database med clipart eller en logfil i mappen CSIDL\_COMMON\_APPDATA. Disse oplysninger vil ikke strejfe og er tilgængelig for alle, der bruger computeren.Bemærk, at denne dokumentation refererer til den typiske sti som pr. Ældre versioner af Windows. I moderne versioner af Windows er den placeret i \%SystemDrive\%ProgramData.


Snarere skuffende er ovenstående citat hentet fra dokumentationen fra nu [[16]]. Men dokumentationen til udskiftningen KNOWNFOLDERID udelader de nyttige beskrivelser af, hvad du har til hensigt at gøre med disse specielle mapper. Så for at komme til bunden af ​​spørgsmål som dette skal du henvise til begge emner, så vidt jeg kan fortælle. [9]