windows - Hvordan opretter jeg et pakket installationsprogram, der installerer flere programmer, der ligner XAMPP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg forsøger at sammensætte en installationspakke, der installerer VS2010, SQL Server 2008 R2 og nogle andre udviklingsværktøjer i et enkelt eksekverbart installationsprogram. Ideen er at skabe noget svarende til XAMPPs installatør, der installerer Apache, PHP, Perl , og MySQL i et praktisk installationsprogram.


Installatørerne for næsten alle programmer er .msi-filer. Er der nogen programmer, der kan 'pakke' alle installationsprogrammerne til en enkelt eksekverbar? Ud over det, hvilke andre løsninger er derude for at udføre noget som dette? Jeg har kigget på at bruge en batchfil med den/passive switch for hver .msi, så det gør en uovervåget installation, men jeg vil gerne gøre det ligne en GUI-applikation hvis det overhovedet er muligt.

Bedste reference


Mange kommercielle værktøjer til kommercielle opsætninger tilbyder mere eller mindre støtte til dette. Du opretter i grunden et EXE- eller MSI-installationsprogram, der fungerer som en wrapper til eksisterende tredjepartspakker.


Normalt er disse pakker tilføjet som forudsætninger, men de kan også udføres gennem brugerdefinerede handlinger.


Du kan finde en liste over installationsværktøjer her:
http://en.wikipedia.org/wiki/List\_of\_installation\_software[1]


En anden løsning er at oprette din egen EXE wrapper, der viser brugerdefineret brugergrænseflade og håndterer tredjepartspakkerne.