windows - Se den aktive fjernbetjening på en bestemt computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg leder efter et værktøj til at vide, om en given computer på lokalnetværket er fjernadgang til en bruger eller ej, og helst vil jeg gerne vide, hvem denne bruger er. I mit firma deler vi virtuelle maskiner, og vi beholder at spørge medlemmer i teamet, hvis de bruger en fjerncomputer. Jeg vil gerne have en slags dashboard, der kan fortælle mig, hvilken computer der bruges, og hvilken computer er gratis.


Jeg er glad for at bruge nogen form for kommerciel løsning, der ville kræve installation af tjenester på hver af de maskiner, der skal overvåges eller ting sådan.

Bedste reference


Nedenfor gøres lettere, hvis du spørger fra en Windows-klient, der er tilknyttet det samme domæne som det system, du spørger om, og kan kræve visse rettigheder ud over en standard domænebruger. Hvis du løber ind i godkendelses-/tilladelsesproblemer , det ville være det første jeg tjekker.


Der er et værktøj til rådighed, mindst lige så langt tilbage som Windows XP kaldet 'qwinsta'. Senere versioner af Windows har både qwinsta og 'forespørgselssession'.


qwinsta /server:computer01
 SESSIONNAME    USERNAME         ID STATE  TYPE    DEVICE
 console                   0 Conn  wdcon
 rdp-tcp                 65536 Listen rdpwd
          administrator       2 Disc  rdpwd


Det viser brugerens 'administrator' logget ind men frakoblet. Da i dette eksempel computer01 er et Windows Server 2003-system med standard 'administration' RDP-licens, er der en anden session, der lytter til, at nogen kan oprette forbindelse.


Kører den samme kommando igen efter tilslutning til den tidligere afbrudte session ser sådan ud:


 SESSIONNAME    USERNAME         ID STATE  TYPE    DEVICE
[unchanged output removed]
 rdp-tcp#25    administrator       2 Active rdpwd


Dette er nok til at svare på 'er der nogen, der for øjeblikket er aktiv via RDP', og hvis du bruger individuelle brugernavne, skal det også svare på 'hvem'. Hvis du 'bruger alt' testbruger 'eller' administrator 'eller noget, så 'Jeg vil nok gerne vide svaret på' fra hvilken klient ', og det er ikke angivet ovenfor.


Ovennævnte giver et hurtigt grundlæggende svar uden brug for ekstra værktøjer. For mere detaljerede oplysninger kan du se på cassia biblioteket eller PSTerminalServices (bygget på kassa). Se nogle af svarene i dette spørgsmål for flere detaljer. [3] [4]


Min første tanke herom var at bruge Sysinternals værktøjer som PsLoggedOn eller LogonSessions. Jeg fandt da henvisning til de tidligere ukendte-til-mig qwinsta og rwinsta værktøjer i dette blogindlæg fra 2003. [6] [7] [8]