forskelle mellem mysql på linux vs windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemFor nylig overvejer mit firma at købe en ansøgning ved hjælp af MySQL. Konsulenten tilbyder to muligheder:  1. kører apps og mysql-serveren på Windows 2008-serveren, eller

  2. Kør mysql-serveren på linux og apps på xp virtuelle maskineJeg spekulerede på, om nogen kunne hjælpe mig med at få billedet rigtigt. Mine spørgsmål er:  1. Er der virkelig forskelle på ydeevne mellem MySQL, der kører på Linux og Windows server? Jeg har gennemset nogle synspunkter, men har fundet forskellige meninger. Hvis der er nogle forskelle, hvad forårsager dem?

  2. hvilket nøgleaspekt, der påvirker ydeevnen for en mysql-server, der kører på Windows XP eller Windows 2008-serveren? Jeg mener, at jeg ikke behøver serverkonfigurationsspørgerne alligevel, ikke?(Mit team har arbejdet med både Windows og Linux servere, så det er ikke noget problem med kapacitetsproblemet).


Tak for hjælpen. :)

Bedste reference


Dette er et spørgsmål, som du ikke modtager et absolut rigtigt eller forkert svar, da det overlades til subjektive udtalelser baseret på brugeroplevelse, det er derfor, folk stemmer for at lukke det.


Men for at hjælpe dig vil jeg anbefale at du bruger MySQL på Linux. Der er en række årsager til, at Linux er et bedre valg over vinduer, men nogle af de store er; sikkerhed, stabilitet og samlede driftsomkostninger. Tildelt, med Linux kan det være mere kompliceret at konfigurere konfigurer og dæmoner for at sikre, at din server kører korrekt, men i sidste ende er det værd at setup.


At bestemme hvilket operativsystem der skal udvikle appen afhænger af din dev-butiks kodekompetence og erfaring. Hvis de kan afslutte det bedre projekt i kortere varighed med Windows, så er det, hvad du skal vælge.

Andre referencer 1


Windows er en smerte, men appsne kan have en bedre kvalitet på Windows 2008-serveren end på XP. Eller senere på en nyere Windows-version. MySQL bør udgøre mindre forskelle på begge platforme. Så hvor meget bedre vil appsne gøre under Windows 2008-serveren?


Måske vedligeholdelse (XP!), Måske støtte til specifikke MS teknologier.

Andre referencer 2


Den største forskel er, at filnavne oprettet på linux er sagerfølsomme, mens filerne på Windows ikke er.


Her er et uddrag af den relevante dokumentation vedrørende cas følsomhed. [2]  Som standard er tabelaliaser store og små bogstaver på Unix, men ikke så i Windows eller Mac OS X. Følgende sætning fungerer ikke på Unix, fordi den henviser til aliaset både som a og som A:
      SELECT col\_name FROM tbl\_name AS a WHERE a.col\_name = 1 OR A.col\_name = 2;

  Denne samme erklæring er dog tilladt på Windows.