c # - Simuler disk ud af plads undtagelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemI vores ansøgning ønsker vi at tjekke disken ud af plads undtagelse. Hvad er den bedste måde at simulere denne situation på uden at bruge en masse mængde chunk filer.

Bedste reference


Der er mange metoder (virtuelle drev, små partitioner, endda en stor fil til at udfylde din testpartition).


Normalt foretrækker jeg at bruge en diskkvote , fordi det er hurtigt at ændre (så jeg tester med hånden om få sekunder, men jeg kan også integrere det i mine automatiske test), og jeg er fri til at prøve anderledes betingelser (lav diskplads, meget lav diskplads, disk fuld). Desuden kan du også håndtere 'ud af disk kvote' og 'disk fuld' forskelligt (hvis nødvendigt).


Tildel en diskkvote til en bestemt bruger, og kør applikationen med disse legitimationsoplysninger. Hvis kvoten er lille nok, kan du simulere en disk ud af rummet (og du kan tjekke med forskellige værdier uden at oprette tonsvis af filer).


Det kan gøres via brugergrænsefladen eller blot via kommandolinjen med fsutil: [5] [6]


fsutil quota modify k: 1000000

Andre referencer 1


Hvis du bruger Windows 7 eller Windows 2008 R2, kan du oprette en lille virtuel disk, montere den og teste din applikation der. På den måde isoleres disken 'lav diskplads' fra O.S. diske og andre applikationer. [7]


For at gøre dette skal du åbne Diskhåndtering og vælge Opret VHD. Vælg en passende lille størrelse, lav disken, initialiser den, og kort dem.


Alternativt kan du oprette og montere den virtuelle disk ved hjælp af kommandolinjeprogrammet DiskPart.


VHD selv er bare en fil på din hoveddisk; Det betyder, at du kan sende VHD med eventuelle testsuiter og montere den, før du kører dine tests. Dette giver dig en fordel i forhold til flere 'systembaserede' tilgange, såsom ændring af diskkvoten, fordi den kan automatiseres i dine test med minimal indsats.

Andre referencer 2


throw new System.IO.IOException("There is not enough space on the disk.");