windows - WindowsError: Fejl 2 Systemet kan ikke finde den angivne fil

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg lærer Python (med Python 3.2) og har fulgt nogle få manualer. I en blev jeg bedt om at ændre min nuværende mappe til en, der indeholder en bestemt fil, jeg blev bedt om at lave og placere der. Jeg har stødt på følgende fejl:


>>> import os
>>> os.getcwd()
'C:\Users\the mine comp'
>>> os.chdir("../Desktop")
Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#24>", line 1, in <module>
    os.chdir("../Desktop")
WindowsError: [Error 2] The system cannot find the file specified: '../Desktop'


Jeg har prøvet disse:


os.chdir("/Desktop")
os.chdir("Desktop")
os.chdir(r"/Desktop")
os.chdir(r"Desktop")
os.chdir("../Desktop")
os.chdir("..Desktop")
os.chdir(r"../Desktop")
os.chdir(r"..Desktop")


Den eneste relaterede information, jeg fandt før jeg tog stilling til her, var at bruge råstrenge til Windows-sti-variabler (desværre sker alt sammen på en Vista netbook) og normaliserer stienavnet med normpath (sti) . Jeg har prøvet førstnævnte som vist ovenfor (bruger jeg det rigtigt?), Og jeg forstår ikke fuldt ud, hvordan man bruger sidstnævnte, eller hvis det endog gælder for mit problem.


Den eneste anden smule jeg har overvejet er, at jeg kan påberåbe sig en flugtkarakter ved hjælp af tilbageslag i strenge, men den råstrengssyntax burde have taget sig af det problem, right? Jeg skal også bemærke, at den mappe jeg søger at komme til er dette:


 C:users	he mine compDesktop


Nogen forslag?

Bedste reference


Formularerne / eller skal ændres til en absolut -sti. Du skal kende hele stien fra start til slut for at den skal lykkes.


Formularerne .. er til at ændre en mappe . Du behøver kun dem, hvis du bevæger dig opad eller 'sidelæns'.


Prøv bare os.chdir("Desktop"). Du er allerede i mappen C:users he mine comp, så du behøver ikke at flytte op eller flytte til en absolut placering. (Overvej, hvis du ønskede at åbne en fil i mappen - du hedder bare filen. Samme ting til underkataloger.)