c ++ - Sprog til at skrive et Windows-program, der ikke tager meget plads

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg skal skrive en Windows XP/Vista-applikation, hovedkrav:  • Kun en .exe-fil uden ekstra runtime, som Air, .Net; muligvis et par dlls.

  • Meget lille filstørrelse .Ansøgningen er beregnet til netværkscentrisk brug, svarende til ICQ eller Gtalk-klienter.

Bedste reference


Det afhænger, tror jeg, hvor meget brugergrænseflade du har brug for. Fordelen ved rammer som MFC er det indpakker en masse kedelplader kode til dig. Men .. hvis eksekverbar størrelse & afhængigheder er den største begrænsning, det kan være meget sjovt at opbygge en lille app.


Det er helt muligt at opbygge en Windows-applikation med bare vigtige elementer (en dialog osv.) Og gøre brug af fælles dialogressourcer, som allerede er installeret (f.eks. Commdlg.dll).


For at holde det så lille som muligt anbefaler jeg, at du skriver det med C ++, helst med MSVC runtime. Win32 API er ret nemt at hente i forhold til de væsentlige trin, fx registrering af vinduer og oprettelse af en beskedproces.


Kan du være lidt mere specifik med hvad du gerne vil vide mere om?

Andre referencer 1


Jeg vil bruge Delphi og kigge på dette. Delphi kompilerer i en enkelt fil eksekverbar, er nem at lære (objekt pascal), har en dejlig IDE og en af ​​de hurtigste kompilere til rådighed. Og hvis du får Turbo Delphbi 2006, er det endda gratis!

Andre referencer 2


Du kan prøve: C ++ w/MFC. Det kommer virkelig til at være den eneste måde, du seriøst kan styre 'størrelse' af din ansøgning (dog hvorfor er det en begrænsning?).


Hvis du vil have endnu lettere vægt, kan du prøve Windows Template Library med C ++. [2]

Andre referencer 3


Glem MFC, hvis du ikke behøver nogen runtime afhængigheder.
WTL er letvægts. [3]

Andre referencer 4


Det afhænger af hvilket sprog du planlægger at bruge.  • PowerBASIC

  • Delphi

  • Microsoft Visual C ++ (med eller uden statisk forbundne MFC/STL/WTL libs)Alle disse vil skabe en selvstændig .exe uden behov for nogen runtime.

Andre referencer 5


Selvom det ikke længere er et aktivt projekt, har jeg brugt V C ++ Gui til at skrive nogle små engangse værktøjer tidligere, før jeg begyndte at arbejde med Java. Det er lidt af en MFC-lite. Men som jeg sagde, er det et inaktivt projekt nu. [4]


Skal det være GUI? Hvis ikke, kunne du komme væk med at bruge noget som PDcurses til at bygge en konsol ansøgning. [5]

Andre referencer 6


Du kan prøve HTA (HTML-applikation)
og lav exe-fil med
http://www.xneat.com/application-builder/index.htm[6]

Andre referencer 7


FLTK er en anden mulighed for et hurtigt lys værktøjskasse, det er også cross platform.

For hurtig og let på Windows vil jeg nok gå med MFC, det er gammelt og ikke det reneste design, men understøttelsen er indbygget i MS-værktøjer, og det er meget nemt at få en hurtig prøve op og køre. [7]


ps. Brug MFC med gratis compiler er lidt vanskelig, hvis du kun har Visual Studio Express, ville jeg se på noget som FLTK.

Andre referencer 8


Bare brug C/Win32 api.

Uovervindelig (exe &1KB!)

Andre referencer 9


Selv om det er blevet nævnt, er PowerBasic meget kraftfuldt, kompilerer hurtig kode ned til en enkelt lille exe og understøtter nogle meget avancerede funktioner. Det er prydet som et VB6-alternativ, men på mange måder er dets stærkere og andre måder det begrænset, fx: ingen indfødte former/GUI, men valgfri ekstramateriale GUI front-end-udvikling. Ingen native form kontroller, men COM understøttes.


Tidligere kendt som 'Turbo Basic' (fra de gamle Borland-dage) er det ganske billigt, men ikke gratis. Dens er også en smule 'quirky' og tager nogle vænne sig til.


www.powerbasic.com [8]

Andre referencer 10


Nå, brug samlingssprog, så EXE IKKE BLOERES (Hvad du skriver, er hvad du får)!

Andre referencer 11


Hvor lille er meget lille for dig? Jeg har brugt MFC før og fået under 200k filer. Selvom jeg ikke ved, om du er OK med DLL'er.


MFC er en ret sikker bet på Windows, selvom det er ret gammelt og grimt (efter min mening).

Andre referencer 12


En anden mulighed er REALBasic. Det vil oprette en indfødt exe, men kan kræve et par DLL'er afhængigt af de anvendte gui-komponenter. Base exe filstørrelsen er ~ 3MB, som kan være for stor til dine behov.

Andre referencer 13


Jeg kan ikke lide Windows, godt jeg hader det. Men jeg ville bruge C ++ og Windows API. Du kan downloade Visual C ++ Express gratis eller bruge Eclipse til C ++.


Tak for de -9 fyre! Jeg hader stadig Windows. Få seriøse kommandolinieprogrammer. Primitiv skal. Meget lukket miljø. Ineffektiv. Usikker. Ønsker mere?