windows - Kør et batch script fra ethvert sted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemMin foredragsholder gav følgende som et forelæsningslaboratorium, men jeg har svært ved at forstå, hvordan man gør det. Der er to scripts involveret. Følgende er den første.


A9: Flyt den anden batch script-fil til underbehandlingen 'Behandling'.


A10 'Gå til rodmappen i C: drevet
(Denne kommando skal fungere det samme fra hvilken driver, mappe eller undermappe scriptet aktuelt er i.)


A11: Kør den anden batch script fil.


A12: Opdater mappesøgningsbanen til batch script-filudførelse for at inkludere underbehandlingen 'Behandling' og derefter vise mappesøgningsbanen.
(Sørg for at du bevarer de mapper, der allerede var i søgevejen.)


A13: Kør den anden batch script fil igen, ved kun at angive filens navn.


hvordan ville jeg lige gøre det her.


hvad jeg ikke forstår, er hvordan du får batch scriptet til at køre i en mappe. I dette tilfælde, hvordan kan jeg køre scriptet fra roten til c-drevet, når scriptet er placeret i/behandlingsfilen uden Specifikation af en sti. Jeg har undersøgt forskellige ting, herunder\% ~ dp0, men jeg forstår det ikke.

Bedste reference


I Windows (og andre OS'er, herunder Linux), søger operativsystemet efter eksekverbare filer i mapper, der er angivet af den globale PATH-variabel. For at se, hvad der er i denne variabel, skriv følgende i din CMD-konsol:


set PATH


Hvis du vil tilføje en anden mappe til stien (som instruktionerne synes at sige i A12), og for at bevare de nuværende mapper, ville du sige


set PATH = \%PATH\%;C:/Some/Directory/Path


\% PATH\% udvides ud til de gamle værdier, så du bevarer dem, mens du tilføjer noget nyt. Under vinduer kan separatoren være anderledes end ;, men princippet skal være det samme. Ved at tilføje din egen mappe til de mapper, der søges efter eksekverbare filer, kan du nemt køre et batch script i en mappe uden at indstille den fulde bane.

Andre referencer 1


Hvis en mappe er inkluderet i Path env-variabel, vil filer derfra (batch scripts og exe blandt andre) være tilgængelige fra enhver mappe.

Andre referencer 2


Hvis du bruger en Windows 7-pc, kan du indstille sti-variablen ved at trykke på windows-tasten og søge efter edit the system environment variables  1. Klik på knappen 'Miljøvariabler'

  2. I systemvariabler finder du sektionen for 'Sti' og klikker 'Rediger'

  3. Tilføj din vej til slutningen af ​​feltet 'Variabel værdi', så din nye værdi adskilles fra de eksisterende værdier med et halvt kolon ;

  4. Klik på OkHvis du bruger en tidligere version af Windows, kan du komme til Systemegenskaberne ved at højreklikke på ikonet 'Denne computer' (Desktop og/eller Start Menu) og vælge 'Egenskaber'