.net - Hvad er Windows-programmering, og hvor den er på vej? Ærligt win32 er død, er det ikke?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemDuplicate:
  

      
  • Hvor relevant er Win32 programmering til moderne fagfolk?

  •   
  • Er det stadig fornuftigt at lære WinAPI programmering på lavt niveau?

  •   Jeg har for nylig læst en blogindlæg om nogen, der beder om en god bog om Windows-programmering. Han blev forstyrret af, at de fleste bøger han fandt er omkring 10 år gamle og sandsynligvis forældede (ikke bekymre dig, han fandt de sædvanlige mistænkte, herunder Charles Petzold). I dag var jeg tilbageholdende med at sende nogen kommentarer på hans websted, fordi jeg simpelthen kan ikke svare på ham. Det er klart, at Windows-programmering er blevet ændret siden da og splittet i mange forskellige retninger, men hvor går det?


For nogle år siden var Win32 helt sikkert den måde at programmere for Windows på en eller anden måde. Rimelig hurtig, mange eksempler og så videre. Men på grund af skiftet til .NET (hørt den fjerde inkarnation kommer ...) synes der at være en ændring. Selv om den gamle API stadig står, og en hel del .net-kode bruger det, synes det mere og mere for mig, at det taber sin betydning. Der er helt sikkert et par grunde: Først og fremmest C # (.net) med alle fordele ved at give programmereren et moderne sprog er supersedeing C/C ++ i mange henseender. En anden er, at i min personlige mening MS med dets VS IDE privilegier udviklingen af ​​.NET ansøgning meget, men hvorfor er det? Jeg mener, hvorfor der er så mange flotte funktioner, der udvikler sig i c #, og det forekommer mig at win32/c er noget halvfabrikat (f.eks. Designer)? En anden ting er, at Win32 spørgsmål om Codeproject og mange andre fora bliver mindre hyppige i måneden. En sidste ting, jeg vil tilføje, er at alle moderne fancy GUI/netværksrammer er designet til .NET (Dundas mv.), Hvilket gør den hurtige udvikling meget let og efterlader ikke meget plads til de gamle fyre ...


For at gøre det kort: Hvor tror du Win32 går, har det nogen fremtid, skal nybegyndere lære det, eller vil det være forældet og gået inden for de næste år? Vil det kun køre i et vinlignende miljø i den næste Windows-version?

Bedste reference


Det er ikke dødt, for så vidt der er nye biblioteker frigivet til det (The Windows Template Library for One), men det er på det punkt, hvor kompleksiteten til at udvikle uden for .NET opvejer fordelene. [3]


Computere bliver hurtigere, og det bliver lettere (med fremkomsten af ​​.NET og Delphi) at udvikle Windows-applikationer hurtigere.


Når browsermodellen tager forkant, er der også meget mindre behov for selv at udvikle de fleste desktop-applikationer på Windows API. Og jeg har ikke ligefrem taget op Microsoft-teknologier som AIR and Flash. [4]


Så det er ikke dødt. Det er lige ved at komme forbi sin maksimale effektivitet.

Andre referencer 1


Win32 går simpelthen ikke på nogen måde snart.


Jo mere populært eller brugt en teknologi er, desto længere tid vil det tage at dø. Elsker det vores had, Win32 bruges i mange applikationer. Derudover lever mange af de nye og erstatningsteknologier (som .Net) og puster på toppen af ​​Win32. Uden Win32 ville de simpelthen ophøre med at fungere.

Andre referencer 2


Jeg tror ikke det er død endnu.


Så længe .NET stadig foretager opkald til win32 for at få avanceret funktionalitet, vil det stadig være det bedste valg, og det mest mulige valg.

Andre referencer 3


Jeg forestiller mig om 10 år, at det vil have migreret til Silverlight eller et andet OS i et browserparadigm (så længe MS kan opretholde en slags produkt/format lock-in, er der ingen grund til at indlåsning ikke kan gøres i en browser eller cloud miljø.

Andre referencer 4


Layered Service Provider-grænsefladen er blevet stærkt forbedret i Vista. Der er ingen måde, hvordan du kan gøre det usig. NET (det er hardcore lavt niveau hukommelse skrivning, skifte funktion pointers og så videre). Så hvorfor har Microsoft forbedret denne grænseflade, hvis Windows-programmering er død?