windows - Sådan fortæller du, om computeren er tændt og fungerer på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

ProblemJeg har en computer, der er konfigureret til magiske WOL-pakker, så adapteren vil reagere på ICMP. Pinging computeren ser ikke ud som om den giver mange nyttige oplysninger, da det altid svarer, selvom det er slukket. Maskinen kører Windows 7 og spekulerede på, om der findes nogle små og hurtige protokoller, jeg kunne bruge til at hente oplysninger om computerens status. Fortrinsvis noget lille og kan implementeres hurtigt i form af stikkontakter gennem php/python. Den mindste mængde information, jeg vil have, er, om computeren er slukket eller tændt.


Jeg tænker på at bruge MS-HGRP til at liste alle understøttede systemer, da jeg ved for en kendsgerning, at maskinen vises i hjemmenetværket. Men jeg kan ikke se, om der er noget meget mere effektivt end det.

Bedste reference


Tid var, systemer implementerede en echo tjeneste på TCP port 7. Hvis det stadig er let tilgængeligt på din maskine, kan det være så nemt som echo foo | nc address echo og se, om der er et svar. Det er en simpel nok service til at genudføre, hvis den ikke er let tilgængelig.