hvordan man kan sammenligne inkjet fotopapir

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-10-22

Der synes at utallige kategorier af inkjet fotopapir i disse dage . Men ofte forskellige navne kan henvise til meget ens , hvis ikke identiske , typer af papir . De grundlæggende muligheder er ret enkle , varierende i fabrikat, finish og vægt . Det er vel værd at sammenligne forskellige inkjet fotopapir , da det giver en mulighed for at få mere kreativ og teknisk kontrol med produktionen af digitale billeder . Nogle der kan foretages sammenligninger alene baseret på specifikationerne for forskellige papirer , mens nogle bedst draget på baggrund af test prints.

Du skal bruge:
Flere typer inkjet fotopapir
. Inkjet fotoprinter .
Computer .
Digitale billeder .


1 .
Se efter gøre af forskellige inkjet fotopapir . Nogle er produceret af velrenommerede selskaber, mens andre er " egne mærker " papirhandler butik produkter . Det bedste at gøre for at vælge , vil være den, der svarer til din printer . Papirer har en række absorberende egenskaber og er testet med printere er designet af det samme selskab .
2 .
kontrollere vægten af inkjet fotopapir . Dette er målt i gram pr kvadratmeter ( GSM). Fotopapir er typisk mellem ca 90gsm og 270gsm , en lighter, er for spinkelt , og alle tungere at være for stiv . Jo tungere papiret jo højere kvalitet , og derfor dyrere bliver det.
3 .
Se efter forskellige finish tilgængelige på inkjet -fotopapir. De fleste papirer er " harpiks overtrukket , " eller dækket med en polymer , der forhindrer den pulserende farver fra blækket blive suget ud i papiret . Unhelpfully , kærlighed virksomheder opfinde nye navne til forskellige finish på resin-coatede papir . Men hvis du kigger efter " mat ", " semi-mat "," satin "og " glossy "-eller lignende-du vil være fint . Læs beskrivelsen af disse forskellige finish på pakkerne .
4 .
Har nogle test udskrives . Udskriv et billede på din inkjet fotoprinter installeret med den første type papir , du kigger på . Derefter går turen med den næste papir , vurderer hvor lang tid det tager for blæk at tørre og gøre et notat af det , da dette kan være en vigtig funktion . Brug den samme printer og fotografere , køre et print med den anden type papir installeret i printeren . Lav en note af tørretid og gentage processen , indtil alle papirer er blevet brugt .
5 .
Vurdere udseende på dit billede på hver andet papir . Det er forbløffende , hvor meget overfladestruktur og finish af papir kan påvirke tonale kvaliteter og fornemmelsen af et billede . Hvis et billede ser bedst til dig , udskrive andre billeder af en lignende genstand på samme papir og se , om resultaterne er gode . Du kan begynde at få en idé til den slags billeder , der fungerer bedst med visse papirer .
6 .
Tag et udvalg af udskrifter af det samme billede på varierende inkjet fotopapir og placere dem alle på et bord i nærheden af et vindue , hvor solens lys kan falde på hver af dem jævnt . Lad dem der for et par dage eller en uge og gå tilbage for at se hvilke billeder har falmet mest . Papiret med de mest levende billede på det er sandsynligt, at skabe størst levetiden for dine fotos .

gode råd og advarsler


 • Da fire selskaber dominerer verden af printere Den bedste inkjet fotopapir tendens til at komme fra de samme fire selskaber , nemlig : Canon , Hewlett-Packard , Epson og Lexmark .
 • at sammenligne resultater med en virkelig høj kvalitet fotopapir , kigge efter 100 procent bomuld papir , ofte kaldet " bomuldsklud . " Dette er ideelt til billeder , der vil blive lagt på væggen .
 • Mange harpiks-coated inket fotopapir kun har én side, der kan udskrives på . Vær sikker på at dobbelttjekke du har fået det på den rigtige vej rundt , før det anbringes i printeren.


 • Previous:nothing Next:Canon Inkjet refill instruktioner   

  Kommentarer

  Code:
  change