historien om supercomputere

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-05-17

En supercomputer er ikke fundamentalt forskellige end en hjemme-pc . Videnskaben om supercomputer er baseret på opbygning maskiner , der er absolut på forkant af den tilgængelige teknologi . En supercomputer er den hurtigste , mest effektive anvendelse af edb- teknologi på markedet , der anvendes til at udføre komplekse beregninger , herunder dem, der anvendes i meteorologi og krigsførelse videnskaber

1950'erne

I slutningen af 1950'erne en maskine kaldet Naval anordning Forskning Calculator blev brugt til at beregne missil baner . Denne maskine , som har foretaget ca 15. 000 operationer per sekund , var den første højtydende processor der nogensinde er skabt , og det var grundlaget for supercomputer -teknologi .

1960'erne

Den første maskine officielt udpeget med titlen " supercomputer , " den CDC 6600 , blev designet af en mand ved navn Seymour Cray . I 1964 løb denne supercomputer på en enkelt processor , og drives på næsten 10 gange hastigheden af sine samtidige .

1970'erne

I 1970'erne blev supercomputere bliver produceret af flere konkurrerende agenturer . Både multiprocessor og vektor teknologi var i brug , og konkurrere om hurtigere betjening hastigheder .

1990'erne

I midten af 1990'erne , var den mest kraftfulde supercomputer teknologi fremstillet i Japan , og var baseret på vektor teknologi . Ifølge den første Bush- administrationen blev supercomputere disse maskiner kan udføre mere end 195 millioner teoretiske operationer i sekundet .

2000'erne

I det 21. århundrede , har computere er udviklet som bruger en kombination af processorer og vektor -teknologi til optimal ydelse . I 2010, afsatte den hurtigste supercomputere optræde på 4,27 petaflops , eller mere end fire quadrillion floating-point operationer i sekundet .


Previous:nothing Next:hvordan man installere en harddisk på en dell bærbar inspirion 8100 

Kommentarer

Code:
change