hvad er tre modes, systemets BIOS kan bruge til at forholde sig til harddiske ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-05-11

System BIOS , almindeligvis kendt som BIOS , er en forkortelse for Basic Input /output -system . Det er mediet mellem hardware og operativsystemet . Den primære funktion BIOS er at teste computerhardware for sin funktionalitet hver gang computeren starter op . Det udfører POST ( Power On Self Test ) , som hjælper computeren for at nå den ideelle hardwareindstillinger enten manuelt eller automatisk input . Undtagen i operativsystemer som Linux , BIOS systemet leverer komplette støtte til computeren .

Cylinder , leder og sektor Mode

Cylinder , hoved og sektor mode er almindeligvis forkortet som CHS mode og også kendt som den normale tilstand blandt de tre tilstande , der vedrører harddiske . Denne tilstand bliver brugt af harddiske , der har færre end 500 megabyte i diskplads . Cylinder, hoved og sektor står for de tre vigtigste parametre , der bruges i harddisk specifikationer .CHS mode er forældet nu , fordi harddiske med en kapacitet betydeligt større end 500 mb er udviklet . Enhver harddisk ved hjælp af CHS mode er begrænset til 1. 024 cylindre , 16 hoveder og 63 sektorer , hvilket svarer til 500 MB plads . Den store mangel på denne tilstand er , at det ikke giver mulighed oversættelsen på BIOS -niveau . Det var indstilling, der bruges i tidligere BIOS'er , især før 1994 , i henhold til pc'en vejledningen.

Extended Cylinder , leder og sektor Mode

Den udvidede cylinder , hoved og sektor ( ECHS ) mode er også kendt som den store mode . Denne tilstand anvendes primært til harddiske med disk mellemrum mellem 504 megabyte og 8 . 4 gigabyte . Det begrænser harddisken til 1. 024 cylindre , 256 hoveder og 63 sektorer i standard BIOS mode .Det er ikke ofte anvendes , som harddiske med en kapacitet større end 8,4 gigabyte er almindeligt anvendt i både indenlandske og industrielle computere . Harddiske med en kapacitet på op til 10 gigabyte kan køre på dette drev , men der er en forudgående betingelse af disk partition , hvilket kan resultere i en barriere hit , der forårsager den computer problemet er kendt som ' hængende '.

Logical Block Addressing

Logical Block Addressing eller LBA mode er en unik type mode , der ikke bruger den traditionelle idé om en bestemt nummereret cylinder , hoved og sektor adresse for at finde data på en harddisk . I stedet for den sædvanlige måde at løse , bruger den sektor til at fastslå, hvilke data placering på harddisken . De sektorer er nummererede fra nul til ( n -1 ) , hvor » n « er antallet af sektorer til rådighed på harddisken .En harddisk ved hjælp af LBA mode er ikke omfattet af 504 megabyte barriere på grund af den unikke oversættelsen den bruger til dataene . Det er den mest almindelige tilstand i brug i dag , da det kan håndtere en enorm mængde data på harddiske uden problemer .


Previous:nothing Next:hvordan du installerer en Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000 

Kommentarer

Code:
change