forskelle i Centrino & core 2 duo

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-06-02

Intels Centrino ( 2 ) og Core 2 Duo processorer er den bærbare og stationære versioner af den samme generation af forbruger- målrettede processorer . Imidlertid er det udtryk Centrino også bruges til at henvise til flere generationer af processorer , der lever op til forarbejdningsvirksomheder før og efter Core 2 Duo . Centrino er navnet for Intels mobile processorer . De to processorer bruger en lignende teknologi , men er skræddersyet til at bedre at imødekomme behovene hos enten bærbare eller stationære computere

Performance

Begge Core 2 Duo og Centrino -processorer er multi-core , 64- bit-processorer . Men den Core 2 Duo -processorer altid have to processor-kerner henviser til, at Centrino processorer kan have et vilkårligt antal kerner afhængigt af processoren generation . Fra 2010 , er Centrino -processorer baseret ud Core 2 Duo processor og Core 2 Quad processorer , som har to og fire processorkerner hhv. De to centrale Centrino -processorer er på niveau med Core 2 Duo -processor forestillinger , men de fleste af Core 2 Quad-baserede Centrino processorer udkonkurrerer Core 2 Duo processorer .

Strømforbrug

Mens energieffektivitet er vigtig i alle elektroniske apparater , er det mere vigtigt for laptops end desktops , fordi bærbare computere ikke altid sat i en stikkontakt . Centrino -processorer er designet til at fungere ved hjælp af mindre elektricitet end Core 2 Duo -processorer med henblik på at forbedre batteriets levetid . Kan dog faldt strømforbruget kommer til en pris på performance , eller som har en højere produktomkostninger lignende ydelse med reduceret strømforbrug .

Switchable grafikfunktioner

Den Centrino -processorer er udstyret med evnen til at skifte grafikkort på fluen , for at spare på batteriet . Omstillelig Grafik bærbare computere er udstyret med to skærmkort at tage højde for brugerens behov . Jo højere ydeevne kortet bruger mere strøm til at køre end den lavere ydelse kortet , så processoren er i stand til at skifte mellem de to grafiske enheder for at spare strøm ved kun at bruge de højere ydeevne kortet , når det er nødvendigt. Core 2 Duo desktop behøver ikke denne funktion , fordi de ikke løbe et batteri i normal brug .

Wireless Performance

Den Centrino processor er designet til at arbejde med trådløse netværkskort bedre end sin desktop modstykke . Trådløse forbindelser er mere nødvendigt for bærbare computere , fordi at tilslutte en computer med en ledning til et netværk begrænser én af de enheder vigtigste formål: at være mere mobile end en stationær computer

Størrelse

Den Centrino -processorer er fysisk mindre end Core . 2 Duo -processorer (ca. halv størrelse ) . De mindre Centrino -processorer passer på den begrænsede plads på en bærbar computer bedre end Core 2 Duo processorer . Men fordi Centrino -processorer er mindre , de koster mere end Core 2 Duo processorer, har samme ydeevne .


Previous:nothing Next:hvordan man kan tilslutte en bærbar computer til HDTV 

Kommentarer

Code:
change