hvad er forskellen mellem 2,5 og 3,5 harddiske ?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-19

Fra et funktionelt synspunkt , er en 2,5- tommers drev og en 3,5- tommers drev identiske . De bruger den samme teknologi til at opnå det samme mål . De adskiller sig dog i størrelse og form faktor , samt forskelle i hardware , der anvendes til at forbinde dem til en computer

Sådan fungerer det

Begge typer harddisk bruger magnetisk resonans at tilpasse partikler i en bestemt region i en metal plade i en binære mode . Hver region kan justeres til at repræsentere enten en 1 eller et 0 . Størrelsen af regionen er en af de begrænsende faktorer for den samlede lagerplads . En læse /skrive hovedet bevæger sig hen over overfladen af drevet og kan ændre eller læse tilpasningen af en region .

Størrelse Forskelle

2,5- tommers drev varierer fra 3,5- tommer -drev i den forstand, naturligvis , de er mindre . Det betyder, at en 2,5- tommers drev altid vil have en mindre kapacitet end en person af samme generation 3,5- tommers drev . På den anden side er en 2,5- tommers drev , der roterer med samme hastighed som en 3,5- tommers drev selv hurtigere .

Forbindelse Forskelle

En anden forskel er på størrelsen af stikkene at tilslutte drevet til et computeren. Nogle 2,5- tommers drev bruge en mindre version af SATA ( Serial ATA ) interface end 3,5- tommers drev gøre , mens andre 2,5- tommers drev bruge nøjagtig samme stik . Begge stik er elektrisk kompatible. Du kan bruge en simpel adapter til at tilslutte en 2,5-tommers drev til en stationær computer .


Previous:nothing Next:hvordan man kan tilslutte en belkin trådløs usb 

Kommentarer

Code:
change