Ero Carbine ja kivääriKarbiini vs Rifle

Jos 'uudelleen uuden ampuma-aseita, te' ll löytää itsesi kysyy eroista eri aseita, erityisesti karbiini ja kivääri. Tämä ei ole 't todella yllättävää, koska molemmat näyttävät hieman samanlainen ulkonäkö. Kuitenkin, kun käytät niitä, sinä' ll löytää että karbiini ja kivääri toimivat eri tavalla.

Ensinnäkin, ilmeisin ero karbiini ja kivääri on niiden pituus. Karbiini mukana lyhyempi piippu ja on siksi kevyempi. Siksi jotkut virkamiehet haluavat hyödyntää karbiini aikana kahakka koska se 's helpompi käsitellä. Tietenkin tämä doesnt 't tarkoita, että karbiini on tarkempi tai tehokasta kuin kivääri. Itse asiassa, jossa on asianmukaista käsittelyä, siellä 's mitään syytä, miksi kivääri on epätarkempi kuin karbiini.

Physics kuitenkin on iso osa on tehon määrä, joka tukee jopa luoti, kun ne laukaistaan ​​joko karbiini tai kivääri. Koska kivääri on pidempi, laajeneva ilma on enemmän aikaa tuottaa energiaa vaikutuksen lisäämiseksi ammuksen. Näin ollen ei vain on kivääri raskaampaa, mutta käsittelijä voisi todella tuntea enemmän valtaa lähtöisin kivääri, kun he ampuvat.

Termi 'kivääri' viittaa myös siihen, että piippu aseen on 'rihlattuja' tai uritettu. Tämä tarkoittaa, että kun ammus lähtee aseen, se mukautuu tietyn spin, joka parantaa voimaa takana ammuttu. Tästä syystä ammuksen tulee vakaampi, koska se whizzes ilmassa, mikä parantaa tarkkuutta. Tietenkin, 'spin' luodin myös sitä, että se kulkisi ennustettavissa reittiä kohti tavoitetta. Tarkemmin, luoti potkaisi pallon kiväärillä liikkuu 1-2 senttiä jokaista 100 metriä niin kauan kuin ei ole tuulta, joka muuttaa aikana luodin. Tästä syystä henkilöt kuljettaa kivääri on paljon paremmat mahdollisuudet ennustaa jossa luoti osuisi.

Toisaalta, luoteja kuvattuna karbiini matka hitaampi kautta ilmaan ja ovat siten alttiina kauemmin ulkopuolella vaikuttavat tekijät niiden tiellä epätarkempi. Kuten edellä mainittiin, vaikka ero tarkkuuden välillä ei ole kovin suuri ja voidaan voittaa kautta asianmukaista käsittelyä tuliaseen.

Joitakin esimerkkejä karbiini kuuluvat amerikkalainen M4, Israelin Galil SAR, ja Intian MINSAS.

Aikaisempina vuosina, kiväärien ei todellakaan ole rivit niiden tynnyreissä mikä vähensi tarkkuutta aseen. Tästä syystä sotilaat olivat yleensä kerrottiin muodostavat linjan ja yksinkertaisesti aloittaa ammunta. Näin he voivat olla varmoja lyödä vihollisen sotilaat, vaikka he eivät ole varmoja siitä, tarkkuutta niiden laukausta. Joitakin esimerkkejä kiväärien kuuluu amerikkalaisen 0,30-06 M1903 kivääri ja Mauser M98. Aiemmin kivääri aseet oikeastaan ​​tuli pistimin toisessa päässä sallii ohjaajaa 'puukottaa' vihollisia, kun he olivat vähissä ammuksia.Useimmat ihmiset virhe AK-47 C yksi suosituimmista ampuma käytetty elokuvissa tänään C kivääri. Kuitenkin laite on todella rynnäkkökiväärillä joka on huomattavan erilainen kuin säännöllisen kivääri nimenomaan koosta patruunan säännöllisesti kivääri ottaa isompi.

Pohjimmiltaan ero karbiini ja kivääri on pituus. Jotkut jopa mennä niin pitkälle kuin sanoa, että karbiinit ovat lyhyempiä versioita kivääri. Itse asiassa jotkut karbiinit yksinkertaisesti mallinnettu tunnettujen kivääri tyyppejä.

Yhteenveto:

1. kivääri tulee pidempi piippu kuin karbiini.

2. piippu kivääri on urat se tuottaa 'spin' on luoti.

3. Karbiinit ovat kevyempiä ansiosta lyhyempi suunnitteluun.