Ero Jäätelö ja sorbettiaJäätelö vs sorbettia

Jäätelö on suosittu puoliksi jäädytetty maitotuote, usein syödään jälkiruoka, ja tunnetaan nimellä 'suuri amerikkalainen jälkiruoka'. Se on ensisijaisesti valmistettu maito, kerma, sokeri ja jotkut aromi, koska tärkeimmistä ainesosista sen yksinkertaisin muoto. Kuitenkin aika, monet reseptit on muotoiltu, jotka sisältävät muita ainesosia, kuten munia, hedelmiä ja väriaineita.

Termi jäätelö on eri sävyjä merkityksiä, maasta riippuen; tai ajoittain, nimet voi vain viittaa eri tyylejä se voidaan esittää esimerkiksi jäädytetty jogurtti, sorbettia, sorbetti, jäädytetty vaniljakastike, ja gelato. Sorbetti on hyvin samankaltainen kuin sorbetti, mutta toisin kuin sorbetti, se sisältää hyvin pienoiskoossa määrä maitoa (noin 1. 2%), kun taas sorbet doesnt 't sisällä maitoa tai muita maitotuotteita. Yhdysvaltain ulkopuolella, mehujäätelöt lajikkeet ovat pohjimmiltaan sama asia, mutta sisällä Yhdysvalloissa kulutus, sorbetti sisältää jonkinlainen maitotuotteiden pieninä määrinä, esimerkiksi kerma, maito-rasvaa tai voirasvaa, tyypillisemmin maitorasvapitoisuus on enintään 3 prosenttia.

Jäätelö on luokiteltu seuraaviin alatyyppiä, nimittäin: Premium, säännöllinen, talous, kevyt ja vähemmän rasvaa jäätelöä. Premium jäätelö sisältää 11to 15 prosenttia voirasvaa, mikä tarkoittaa, että se 'on enemmän tiheä, ja on suurempi kaloreita kuin hyvin. On erityisen suosittu sen' gourmet 'aromi. Vaikka talous tyyppi sisältää täsmälleen 10 prosenttia voirasvaa, säännöllinen vaihtoehdoissa on välillä 10 ja 11 prosenttia voirasvaa., aromien ovat vakiona, ja tämä tyyppi on tyypillisesti käytetään pirtelöitä. Light jäätelö sisältää 50 prosenttia vähemmän maitorasva kuin säännöllistä jäätelöä, kun taas vähemmän rasvaa on määrätty olevan 25 prosenttia vähemmän rasvaa kuin säännöllistä jäätelöä.Sorbetti on hedelmä-pohjainen 'jäätelö', valmistettu sekoittamalla soseessa ja makuaineita joko 2 prosenttia tai vähemmän, voirasva. Yleensä jäätelöä ja sorbettia tehdään samanlainen prosessi, ja vain toisistaan ​​siten, ainesosia, jotka menevät kumpikin tuote.

Sorbetti valmistetaan sekoittamalla hedelmämehua, hedelmät, jotkut aromeja, stabilointiainetta, kuten kasvikumi, ja vähän kermaa. Seosta kuumennetaan erittäin korkeassa lämpötilassa (hyvin lyhyesti) parantaa makua ja lopputuotteen laatua jälkiruoka. Jotta sisällön on yhtenäinen rakenne, seos homogenoidaan ja sitten jäähdytettiin, ja säilytetään muutaman tunnin ajan, niin että se voi 'ikä'. Sitten seos jäädytetään, ensin sekoittaen kunnes osittain jäädytetty, ja sitten ilman sekoitusta kovettua lopputuotteeseen.

Yhteenveto:
Jäätelö sisältää lähes 50 prosenttia maitoa tai kermaa, kun sorbetti sisältää enintään 2% kermaa tai maitoa.
Jäätelö perustuu maitotuote, kuten maitoa, kermaa tai voirasvaa, kun sorbetti perustuu hedelmäsoseeseen.