Ero Anis ja fenkoliAnis ja fenkoli

Anis ja fenkoli ovat siemenet, joita käytetään laajasti niiden lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Fenkoli, kuuluvat persilja perhe, on kasvitieteellinen nimi, Foeniculum vulgare. Ne tulevat kahteen ryhmään Foeniculum vulgare fenkoli ja Foeniculum vulgare Dulce. Foeniculum vulgare fenkoli viljellään pääasiassa sen öljyn ja siemenet, kun taas Foeniculum vulgare dulce on myös kasvanut sen syötävät sipulin, lukuun ottamatta öljy- ja siemenistä. Nämä fenkolia voivat kasvaa kahdesta viiteen jalkaa pitkä.

Anis, kotoisin Kreikassa ja Egyptissä, on kasvitieteellinen nimi Pimpinella anisum. Anis kasvaa pienempi kuin fenkoli, noin 18 tuumaa pitkä.

Siemenet anis ja fenkoli ovat lähes samanlaisia; molemmat siemenet ovat soikeat. Toisin kuin fenkolia, siemenet Anis on makea mausteinen maku. Ero voidaan nähdä kypsä siemenet välillä anis ja fenkoli. Kun anis siemenet kypsyvät, se saa harmaa-vihreä väri taas kypsä fenkolinsiemeniä on ruskea väri.Sekä anis ja fenkoli siemenet käytetään laajalti perinteisessä lääkkeitä. Molemmat siemenet tiedetään tehostavan rintamaidon tuotantoa, helpottaa kipua synnytyksen aikana ja parantaa ruoansulatusta. Ne ovat hyviä keuhkoputkentulehdus, ummetus, keuhkoahtaumatauti, täit, yskää ja kaasu.

Sekä anis ja fenkoli siemenet käytetään mausteena monissa maissa. Intiassa, se on nähty, että ihmiset pureskella siemenet fenkoli aterioiden välillä ehkäisemiseksi kaasua. Fenkoli käytetään myös porsaanliharuokien ja myös maku juomia. Anis käytetään myös aromiaineena useissa juomien ja myös lisätä mausteen makeita leivonnaisia.

Yhteenveto

Fenkoli, kuuluvat persilja perhe, on kasvitieteellinen nimi, Foeniculum vulgare.

Anis, kotoisin Kreikassa ja Egyptissä, on kasvitieteellinen nimi, Pimpinella anisum.

Fennels voi kasvaa kahdesta viiteen jalkaa pitkä. ? Anis kasvaa pienempi kuin fenkoli, noin 18 tuumaa pitkä.

Toisin kuin fenkolia, siemenet Anis on makea mausteinen maku.

Ero voidaan nähdä kypsä siemenet välillä anis ja fenkoli. Kun anis siemenet kypsyvät, he saavat harmaa-vihreä väri taas kypsä fenkolinsiemeniä on ruskea väri.

Molemmat siemenet tiedetään tehostavan rintamaidon tuotantoa, helpottaa kipua synnytyksen aikana ja parantaa ruoansulatusta. Ne ovat hyviä keuhkoputkentulehdus, ummetus, keuhkoahtaumatauti, täit, yskää ja kaasu.