Ero Amaranth ja KvinoaAmaranth vs Kvinoa

Amaranth ja Kvinoa samannäköisiä että tekee vaikeaksi laatia ero näiden kahden välillä jyviä. Kuuluvat samaan perheeseen, sekä jyvät ovat lähes samat ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Lisäksi Amaranth ja quinoa kasvaa lähes samoissa olosuhteissa. On kuitenkin olemassa tiettyjä eroja kahden jyviä.

Amaranth ja quinoa voidaan erottaa niiden koon. Amaranth jyvät ovat pienempiä kuin jyvät quinoa.

Toinen huomattava ero on maku näiden kahden välillä. Verrattuna Amaranth, quinoa on karvas maku. Tämä biter maku johtuu saponins pinnoite quinoa, joka ei ole läsnä Amaranth. Kun ruoanlaitto, quinoa jyvät on huuhdeltava useita kertoja saada päällysteen pois. Toisaalta, amarantti jyviä ei tarvitse huuhdella monta kertaa.

Kuten Amaranth tulee pieni koko, se on enemmän käytetään curryt, keitot ja pataruoat. Päinvastoin, quinoa jyvät ovat enemmän käytetään salaateissa ja paista ruokia.Tunnetaan myös psedo-viljaa, Amaranth ei voida sanoa olevan todellinen vilja. Sitä kutsutaan usein kuin kasvi tai yrtti. On noin 60 Amaranth lajeja.

Vaikka Amaranth ja quinoa on sama ravintosisällöstä, Amaranth tiedetään olevan korkea proteiineja, erityisesti lysiiniä. Se on nähty, että quinoa vain tulee toinen Amaranth kannalta lysiiniä. Verrattaessa kuitupitoisuus, Amaranth on enemmän kuitupitoisuus kuin quinoa. Lisäksi, amarantti on ainoa vilja, joka sisältää suuria määriä fytosteroleja. Mitä rasvoja ja muita mineraaleja, sekä Amaranth ja quinoa on lähes sama sisältö.

Yhteenveto

Amaranth jyvät ovat pienempiä kuin jyvät quinoa.

Verrattuna Amaranth, quinoa on karvas maku. Tämä biter maku johtuu saponins pinnoite quinoa, joka ei ole läsnä Amaranth.

Amaranth on enemmän käytetään curryt, keitot ja pataruoat. Päinvastoin, quinoa jyvät ovat enemmän käytetään salaateissa ja paista ruokia.

Kun ruoanlaitto, quinoa jyvät on huuhdeltava useita kertoja saada päällysteen pois. Toisaalta, amarantti jyviä ei tarvitse huuhdella monta kertaa.

Vaikka Amaranth ja quinoa on sama ravintosisällöstä, Amaranth tiedetään olevan korkea proteiineja, erityisesti lysiiniä. Kvinoa vain tulee toinen Amaranth kannalta lysiiniä.