Ero Melassi ja siirappiMelassi vs Siirappi

Aika oli kun mies söi mitä syötävä ruoka hän voisi löytää, kuluttaa se raaka. Sitten hän löysi tulen ja ymmärtäneet, että ruoka maistuu paremmalta, kun se on keitetty. Aikanaan hän löysi muita tapoja valmistaa ruokaa; keittämistä eri tapoja tuottaa ruokaa monipuolinen makuja.
Ajan kuluessa ihminen 'makuun ruokaa tuli monimutkaisempi, ja hän kehitti menettelyt ja keinot tyydyttää hänen cravings. Hän kehitti asia makeita ruokia, ja löysi tapa luoda sokeria, jonka hän voi lisätä mitäänsanomatonta ruokaa, että hän haluaa makeuttamiseen.
Näin siirappi ja melassit tullut esiintymään ihmisen kautta 's pyrkimys tyydyttääkseen makealle. Syrup kirjaimellisesti tarkoittaa jotain humalassa, joka tulee arabian sana' Sharab ', joka tarkoittaa' juoda. 'Arabien juomia makeutettu. Joten kun sana saavutti West, se tuli kutsutaan paksu, makea neste.
Siirappia tehty yhdistämällä sokeria ja vettä tai luonnostaan ​​vähentämällä mehut sokeriruo'on, durra, maissi, ja hedelmiä. Se voidaan tehdä liuottamalla sokeri kuumaan tai kylmään veteen tai keittämällä, kunnes se muodostaa kiteiksi.
On monenlaisia ​​siirappia, joita käytetään valmistettaessa elintarvikkeiden, juomien ja lääkkeet, ja valmistuksessa muut teolliset tuotteet. Jotkut niistä ovat:

Yksinkertainen siirappi, joka on tehty kuumalla vedellä ja sokeri ja sitä käytetään kastikkeet, täytettä, ja säilykkeet.
Maustettu siirappia, joka on valmistettu lisäämällä makuja osaksi yksinkertainen siirappi ja käytetään tehdä maustetut juomat.
Gomme siirappia, joka on valmistettu sokeri, vesi, ja arabikumi emulgaattorina ja käytetään juomasekoituksia.
Siirappi, joka on sivutuote kiteytyminen sokeria.
Melassi joka on tahmea ja paksu sivutuote sokeriruo'osta tai sokerijuurikkaasta käsittely.

'Sokerin' tulee Portugalin sana 'melaco', joka tulee latinan sanasta 'mel', joka tarkoittaa 'hunajaa', koska sen maku ja rakenne muistuttaa hunajaa. Paitsi sokeriruo'on ja punajuuria, se voi myös olla valmistettu rypäleistä, päivämäärät, granaattiomenia, mulperinmarjat, ja johanneksen. Se on valmistettu uuttamalla mehu sokeriruo'on kautta murskaamalla tai muussaamiseen. Mehu keitetään sitten tehdä rikasteen ja kiteytyä sokeri. Tämä tuottaa ensimmäinen melassi, jolla on korkein sokeripitoisuus.
Kiehuvaa se toisen kerran tuottaa toista melassi, joka on hieman karvas maku. Kolmas kiehuva tuottaa blackstrap melassi joka on vähemmän sokeria mutta sisältää tiettyjä määriä vitamiineja ja kivennäisaineita.Yhteenveto:

1. 'siirappi' tulee arabian sanasta 'Sharab', joka tarkoittaa 'juoda', kun taas 'melassi' tulee Portugalin sana 'melaco', joka tarkoittaa 'hunajaa.'
2. Siirappi on sekoitus sokeria ja vettä samalla melassi on sivutuote sokeri-prosessin.
3. melassi on eräänlainen siirappia.