Ero musta ja Pinto pavutMusta vs Pinto pavut

Musta ja Pinto pavut ovat tunnettuja ravintoarvo, mutta eroavat sekä väri- ja ravintoarvoa.

Pinto pavut havainnut tai 'maalattu' väri. Niiden väri muistuttaa merkinnät nähty Pinto hevosilla. Ne ovat tumman punertavan ruskea jälkiä ruskehtava tausta. Tämä antaa Pinto pavut täplikäs tai 'maalattu' ulkonäkö.
Kun Pinto pavut ovat kypsiä, ne menettävät tämä väri ja muutoksen vaaleanpunaista. Nämä pavut tuotiin Eurooppaan ensimmäistä kertaa aikana 15-luvulla.

Mustia papuja, joka tunnetaan myös kilpikonna papuja, ovat kiiltävän musta väri. ? Niitä käytetään ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa noin 7000 vuotta sitten.

Suurin ero Pinto ja mustia papuja on niiden ravintoarvo. Mustia papuja tiedetään olevan enemmän ravitsevaa kuin Pinto pavut ja sisältävät enemmän antioksidantteja kuin Pinto pavut. Mustia papuja myös reunan yli Pinto pavut, kun se tulee kuitupitoisuus.Verrattuna Pinto pavut, mustia papuja ovat korkeammat proteiinia ja myös tulevat alhainen kolesteroli.

Vaikka molemmat Pinto ja mustia papuja sisältävät molybdeeni, mangaani, rauta, folaatti, B1-vitamiini, magnesium, fosfori, kupari ja kaliumia, mustia papuja tiedetään sisältävän enemmän kunkin kuin Pinto pavut. Tämä rikkaus ravintosisällön musta pavut on mitä tekee niistä parempi vaihtoehto kuin Pinto pavut.

Verrattaessa maku ja aromi, mustia papuja antaa runsaan ja runsas maku ja aromi.

Yhteenveto

Pinto pavut ovat tumman punertavan ruskea jälkiä ruskehtava tausta. Tämä antaa Pinto pavut täplikäs tai 'maalattu' ulkonäkö.

Mustia papuja, joka tunnetaan myös kilpikonna pavut ovat kiiltävät-mustat.

Rikkaus ravintosisällön musta pavut on mitä tekee niistä parempi vaihtoehto kuin Pinto pavut.

Musta pavut ovat täynnä enemmän antioksidantteja kuin Pinto pavut. Mustia papuja on reunan yli Pinto pavut, kun se tulee kuitupitoisuus, too.

Mustia papuja on rikas ja runsas maku ja aromi.