Ero White Rum ja tummaa rommiaWhite Rum vs Tumma Rommi

Rommi on alkoholijuoma valmistettu sokeriruo'osta sivutuotteista kuten melassia ja sokeriruoko mehu, jonka prosessit ja tislaamalla. Tuote Näiden prosessien, kirkas neste, sitten vuotiaiden tynnyreissä tehdä lopullinen lopputuote: rommi.

Luokittelemalla rommi on näennäisesti monimutkainen, koska ei ole mitään erityistä standardia sen perustamisesta. Sen sijaan se voidaan määritellä nykyisten standardi sääntöjä ja määräyksiä kansojen, jotka valmistavat tämän kuuluisan juoda. Vaihtelut luokkiin kuuluvat hengessä kestämistä, vähintään ikääntyminen; standardien mukaan. Australiassa ne jakavat rums valkoiseksi rums ja tummia rommeja. Valkoinen rommi käytetään yleisesti cocktaileja, ja tummaa rommia yleensä joivat suora, ja käytetään ruoanlaittoon.

Espanjan maissa perinteisesti tuottaa valkoinen rommi melko puhdas maku. Esimerkkejä näistä maista, jotka tuottavat erinomaisia ​​valkoiset rommien ovat Kuuba, Panama, Guatemala, Puerto Rico, Kolumbia ja Venezuela.

Tumma rommeja ovat yleisempiä Englanti puhuvissa maissa, ja ovat tunnettuja täyteläisempi maku, joka säilyttää suuremman määrän taustalla melassia ja joskus karamellin makuinen. Maat, jotka tuottavat enimmäkseen tummaa rommia ovat Belize, Bermuda, Trinidad ja Tobago, Barbados, ja Jamaikalla. Meksiko tuottaa myös useita merkkejä sekä valkoista ja tummaa rommi.

Vaaleaa rommia kutsutaan myös hopea tai valon rommia. Se on hyvin vähän maku syrjään sen makeus, joka toimii perusta useita cocktail reseptit. Lievempi maku vaaleaa rommia tekee niistä suosittuja käytettäväksi juomasekoituksia vastakohtana humalassa suoraan. Joskus ne suodatetaan heti niiden vuotiaita hävittämiseksi muita värejä, jotka vaikuttaisivat sen ollessa valkoista. Valtaosa valkoinen rommi valmistetaan Puerto Rico.

Tummaa rommia kutsutaan myös punaisina rommia tai musta rum. Kuten nimi kertoo, ne ovat väriltään tummempia ja kypsytetty kauemmin raskaan palanut tynnyriä. White rum ei ole vahva maku tummaa rommia; Tummaa rommia toisaalta, on tinges mausteet yhdessä vahva melassi ja joskus, vivahteita karamelli. Tumma rommi on myös joskus käytetty cocktail juomia, ja se on yleensä käytetty tyyppi yleisimmät ruoanlaitossa. Ne tulevat enimmäkseen Jamaika, Haiti, ja Martinique, sekä Nicaraguassa ja Guatemalassa.

Hiiva ja vettä lisätään pohja ainesosa alussa käymisprosessin. Hiiva määrää lopputuotteen makua ja hajua rommi. Distillers jotka tuottavat vaaleaa rommia tapana käyttää nopeasti toimi hiivat, kuten hitaasti toimivan hiivat voivat aiheuttaa enemmän määriä estereitä voidakseen muodostaa käymisen aikana.

Saksassa on korvike aidon tummaa rommia kutsutaan sekoitettu rommi. Se on niin kutsuttu, koska se on tislattu juoma on valmistettu aidosta tummaa rommia pirtu, ja vesi. Useimmiten jotkut sokerikulööriä käytetään hyvin. Se on suhteellisesti pienempi määrä aitoa rommia, mutta se maistuu hyvin samankaltainen todellinen asia. Kaksi Keski-Amerikan maissa, Nicaragua ja Guatemala, tuottaa kaksi eniten palkittu tumma rommia maailmassa, vastaavasti: Flor de Cana, ja Ron Zacapa Centenario.

Ikääntyminen määrittää väritys rum. Ikääntyminen, yleisesti käytetään Bourbon tynnyreissä, voidaan myös käyttää ruostumattomasta säiliöitä tai puutynnyreissä. Tumma rommeja ovat yleensä vuotiaita tammitynnyreissä, kun taas valkoinen rommi yleensä vuotiaita terästankeissa.Sekoituksen loppuvaiheessa rommi-prosessin varmistaa, että rommi on tasainen maku. Valkoinen rommi joskus suodatetaan tämän prosessin aikana ottaa pois värin se on saanut vanhenemisprosessin aikana, kun taas väriltään tumma rums karamelli lisätään.

Koska tumman rommin tuotettujen hiiltynyt tammitynnyreissä, ne ovat yleensä raskaita maku ja jotkut kuvata sitä ottaa paljon makeampi maku kuin muut kevyempi rommeja. White rommeja sen sijaan kuvataan yleensä vain yleisesti makea, mutta paljon kevyempi tuntuu. Olipa tumma tai valkoinen, rommi on erinomainen juoma, jota voidaan käyttää ruoanlaittoon ja juominen, yksin tai sekoitettuna muiden makuun ja väkeviä alkoholijuomia.

YHTEENVETO

? Valkoinen rommi on kypsytetty ruostumattomasta teräksestä tynnyrit, kun taas tummaa rommia kypsytetään hiiltynyt tammitynnyreissä.

? Tumma rommi kestää suhteellisesti kauemmin ikään kuin vaaleaa rommia.

? Tumma rommi on vahvempi maku ja vivahteita kuin vaaleaa rommia.

? Caramel voidaan lisätä tummentaa rommia, kun suodatus prosessi voidaan tehdä tehdä kevyempiä rommi kuten vaaleaa rommia.