Ero Leukemia ja AnemiaLeukemia vs Anemia

Verisairaus on yksi sairauksia tulisi välttää niin paljon kuin mahdollista. Meidän pitäisi pidämme veren ja veren komponenttien normaalille tasolle. Nämä veren komponentit ovat punaiset verisolut, valkoiset verisolut ja verihiutaleet. Nämä on erilaisia ​​tehtäviä elimistössä. Esimerkiksi punasolut auttaa kuljettaa happea elimistössä. Valkosolut, toisaalta, auttaa taistelemaan infektio. Lopuksi verihiutaleet auttaa pitämään meitä verenvuotoa aikoina tällaisia ​​sairauksia, kuten dengue tai dengue verenvuotokuumetta.

Kaksi sairauksia, joihin liittyy mainittu veren komponentit voidaan täysin ymmärtää keskustelemalla ero. Nämä ovat leukemia ja anemia.

Anemia on peräisin kreikan sanasta 'anaimia' tarkoittaa 'puute verta.' Anemia on veren sairaus, jossa on riittämätön määrä punasoluja tai veren hemoglobiini. Hemoglobiini on osa punasoluja, joka on vastuussa kuljettaa happea suuria elimissä. Hapenpuute voi johtaa hypoksian elimiin. 'Hypoksia' tarkoittaa 'hapenpuutetta,' ja tämä voi johtaa ei-toivottuja seurauksia. Ensinnäkin, jos on hapenpuute sydämessä, tämä voi johtaa angina tai rintakipu. Pitkäaikainen angina voi johtaa sydänkohtaukseen. Hapenpuutteen keuhkoihin saattaa aiheuttaa hengenahdistusta. Näin potilas tulee heikko ja on väsymys. Hapen puute lihaksissa johtaa lihasheikkoutta. Hapen puutteesta aivoissa johtaa väsymys, huimaus ja pyörtyminen.

Leukemia, toisaalta, tuli kreikan sanoista 'leukos' tarkoittaa 'valkoinen' ja 'haima' tarkoittaa 'verta.' Leukemia on luokiteltu syöpä veren tai luuytimen, jossa on kasvua lasken valkosolujen. Leukemia on kohtalokasta, jos ei diagnosoida ja hoitaa aikaisin. Vaurioituneiden luuytimen, verihiutaleet vähenee myös, mikä potilaalle on verenvuotoriski ja helposti mustelmia. Valkosolujen tulee myös tukahdutetaan, joten se ei pysty taistelemaan infektioita. Niinpä potilas on aina vaarassa infektio. Lopuksi punasolut myös vähentää, jolloin potilaalle leukemia voi olla anemia samanaikaisesti. Vaikka on olemassa suurempi määrä valkosoluja, nämä valkoiset verisolut ovat kehittymättömät ja toimimattomia. Oireita leukemia ovat: laihtuminen, kuume, toistuvia infektioita, hengenahdistus, kipu, väsymys, ruokahaluttomuus, yöhikoilu, helposti mustelmia, ja verenvuoto.Diagnoosi anemia ja leukemia on kautta c.b.c. tai täydellinen verenkuva. Anemia voidaan käsitellä vitamiineja, verensiirrot pakkauksen punasolujen ja Ylipainehappihoidon. Leukemia voidaan hoitaa lääkityksellä, kemoterapiaa, ja luuydinsiirron. Yleisin oire anemia on verenhukka, kun taas muut syyt ovat: tuhoaminen punasoluja, heikentynyt punasolujen tuotantoa, ja nesteen kertyminen. Leukemia, ei ole yhtä ainoaa, lopullista syy.

Yhteenveto:

1. Anemia ei ole tappava tauti, mutta leukemia, koska se on verisyöpä, on kohtalokasta.
2. Anemia on sairaus alhaisen tuotannon punasoluja, kun leukemia on syöpä ja tuhoaminen luuytimen liikaa valkosoluja, vähemmän verihiutaleita, ja vähemmän punasoluja.