Ero Uunin ja kiertoilmauuniUunin vs kiertoilmauuni

Uuni on kammio tai suljettu osasto, joka on lämpöeristetty lämmitykseen, leivontaan tai kuivaus aineita. Uunit käytetään yleisesti kokki, mutta on olemassa erityisrahaston uunit olemassa. Yksi näistä erikoiskoneiden uunit on tulipesän jota käytetään taonta, ja toinen ovat uuneja, joita käytetään keramiikka.

Varhaisin käyttö uunit löydettiin Keski-Euroopassa 29000 BC. Niitä käytettiin paistamiseen mammutit. Ja 3200 BC ympäri ratkaisun Indus, niitä käytettiin rakentamaan tärkeimmät viemäreihin valmistettu paistetusta tiilistä. Kiitos keksijöille, parannuksia on tehty uunit puusta, raudasta, hiili, kaasu ja sähkö. Puun uunit näki parannusta ilmanvaihtojärjestelmien savua ja lisäksi tulen kammioista. Valurautaa uunit näki palvelu 1700 ja edelleen parantamisen ilmanvaihdon mukana savupiippu. Lämmönlähteitä muuttuneet ajan samoin. Hiili uunit otettiin käyttöön vuonna 1833. Ja vuonna 1920, kaasuliesistä havaittiin useimmissa kotitalouksissa kanssa Liesi ja sisustus uunit.

Sähköiset versiot uunit ilmestyi myöhään 19th century. Yksi tärkeimmistä parannuksista uunit on keksintö vastuksen lämmityskierukat joka muuttuu sähkövirran lämmöksi. Uusin edistysaskel keittämisen strategian uunit on mikroaaltouunin. Mikroaaltouunissa on sivutuote toisen teknologian, tutka. Mikroaaltouuni käyttää magnetroni, putki, joka tuottaa mikroaallot. Nämä mikroaallot käytetään virittämään molekyylien objektin, joka aiheuttaa kitkaa ja tuottaa lämpöä. Näitä uuneja, jotka eivät ole riippuvaisia ​​ilmankiertoa ja puhaltimet kokki ja ansaan lämpöä seinät laitteen alle yhdenlaista uunissa. Niitä kutsutaan joskus tavalliseen uuniin.
Toinen tyyppi uuni, kiertoilmauuni, käyttää ilmankierto helpottaa ja ohjata lämpö syntyy käyttämällä kaasua tai nestettä. Ensimmäinen kiertoilmauuni kehitettiin vuonna 1945; se oli nimeltään Maxon Uuni. Designs muutettiin koko historiansa kuten tavalliseen uuniin. Kiertoilmauunissa käyttää fanit pakottaa ilma koko kammion. Kuuma ilma työnnetään ympäri ruokaa ja varmistaa se on keitetty tasaisesti joka puolelta. Tämä tekee myös kiertoilmauuni ruokaa paljon nopeammin kuin uunissa ja alemmissa lämpötiloissa. Se tekee myös ruoan paljon maukkaampia, kuten liha on juicier jos keittää kiertoilmauunissa sijaan tavanomaiseen.Jotkut näistä uunit suodattimia estää haju ruoan läpäisyn toisesta. Vaikka höyryuuneille näyttävät ylivoimainen perinteiseen uunit kannalta ruoanlaitto ominaisuuksia, niillä on myös omat haittansa. Yksi haitat kiertoilmauunissa on, että se on kalliimpi kuin uunissa. Toinen haittapuoli on, että et ehkä pysty ohjeiden resepti oikein. Tämä johtuu siitä, että keittoaika kiertoilmauunissa on lyhyempi paistoaika ja osaa kokata alhaisemmissa lämpötiloissa. Kuitenkin tämä puute voidaan voittaa kokeilemalla ja säätämällä ruoanlaitto menetelmä resepti.

Yhteenveto:

1. Tavanomaiset uunit luottaa enemmän säteilee lämpöä ruoanlaittoon sijaan kiertäneen kuumaa ilmaa esineen ympärille.
2. On enemmän tyyppejä tavalliseen uuniin kuin konvektiouuneja.