Ero PFA ja PTFEPFA vs PTFE

Kysy, mitä fluoropolymeerien ovat miehelle kadulla, ja ne 'll antaa sinulle tyhjän ilmeen tai lauseke, joka on kaikki merkkejä siitä, että he ajattelevat olet' nörtti 'kysyä tällaisen teknisen kysymyksen. Mutta mainita' Teflon ' ja useimmat ihmiset tietävät, että se 's käytetään useimmiten paistinpannut sen' tarttumaton 'ominaisuuksia. Mitä voi tulla yllätyksenä, että Teflon isn 't ainoa fluoripolymeerin käytetään maailmassa. On monta tyyppiä käytettävissä vaikka suosituimpia valmistetaan saman yrityksen, DuPont Co. Niistä saatavilla markkinoilla, yleisimmät fluoropolymeerien ovat PFA ja PTFE koska niiden ainutlaatuisia ominaisuuksia ja monipuolisuutta.

PFA tai perfluorialkoksi, on eräänlainen fluoripolymeeriä. Se on hyvin samanlaiset ominaisuudet kuin yleisempiä polytetrafluorieteenin (PTFE), joka on enemmän tunnettiin muodossa Teflon. PFA sikisi DuPont Co. ja annetaan tuotenimi Teflon PFA. Ero se on hartseista PTFE on, että PFA on sulatyöstettävissä. Tämä onnistuu tavanomaisilla ruiskuvalu sekä ruuvi puristamiseen tekniikoita.

PFA käytetään yleensä muovi lab laitteiden koska se on äärimmäisen resistenssin kemikaaleilta, optinen läpinäkyvyys, ja joustoa. PFA käytetään myös usein kuin letkun käsittelyyn kriittisiä tai erittäin syövyttäviä prosesseja. Muita sovelluksia PFA ovat arkin vuorauksia kemiallisia laitteita. Koska sen ominaisuuksia, se voi helpottaa käyttöä hiiliteräksen muovit (FRPS) korvaajina kalliimpia seoksia ja metallien.

Polytetrafluorieteenin (PTFE), toisaalta, on myös synteettinen fluoripolymeeriä tetrafluorieteeni. DuPont Co on parhaiten tunnettu tuottaja PTFE joka, kuten edellä mainittiin, on materiaali useimmat tietävät kuin teflonia. Rakennus päässä vahingossa löytö Roy Plunkett, PTFE on korkean molekyylipainon yhdiste koostuu hiilestä ja fluorista. Pohjimmiltaan se on fluorocarbon vankka. Se on hydrofobinen, eli veden tai aineita sisältäviä vettä voi saada sen märkä takia fluorihiilipolymeerit 's ominaisuus ottaa lieventää London hajonta voimia. Siten PTFE hallussaan erittäin alhainen kitkakerroin joutuessaan kosketuksiin kiintoaineiden. Tämä johtuu korkeasta elektronegatiivisuutta fluoria. Muut kuin Teflon, PTFE on myös yleisesti kutsutaan Fluon ja Syncolon.

PTFE on kansan keskuudessa käytetään tarttumaton pinnoite kattilat ja monet modernit kohteita astioita. PTFE käytetään usein säiliöiden ja putkien käsittelyyn reaktiivisia ja syövyttäviä kemikaaleja. Tämä johtuu siitä, joilla on ei-reaktiivisia ominaisuuksia. Toinen käytännön soveltaminen PTFE on voiteluaineena. Käytetään tällä tavalla, PTFE auttaa vähentämään kitkaa sisällä koneita, minimoida 'kulumisesta' ja parantaa energian kulutusta.

PFA on parempi kuin PTFE joustavuuden, varsinkin kun se tulee letku sovelluksiin. Toisaalta, PFA 's flex elämä (eli kyky kestää toistuvia taitto) on alhaisempi kuin PTFE. PTFE on hieman kuumuutta kuin PFA. PFA on kärsinyt veden imeytymistä ja sään, mutta on parempi kuin PTFE, kun se tulee suolasuihkutuskestävyyttä. merkittävin laatu PFA yli PTFE on sen sähköiset ominaisuudet. sillä on dielektrisyysvakio PTFE sekä hyvin samanlainen häviökerroin, vielä PFA on dielektrinen lujuus kolmesta neljään kertaa suurempi kuin PTFE.

Teflon on yksi merkittävimmistä keksinnöistä 20-luvulla, joilla on monia sovelluksia sekä käytännöllisiä ja teknisiä nykymaailmassa. Se 'hyvä tietää on enemmän kuin yksi, kuten PFA ja PTFE, joka palvelee erityistarpeisiin ja käyttötarkoituksia.Yhteenveto:

1. Sekä PFA ja PTFE ovat fluoropolymeerien.

2. DuPont myy ja jakelee sekä PFA ja PTFE.

3. PTFE on yleisesti käytetty fluoropolymeeri, tunnetaan nimellä 'Teflon'.

4. PFA on sulaa-käsiteltävissä ja monipuolisempi kuin PTFE, mutta PTFE on parempi, kun se tulee olemaan vähemmän vettä imukykyinen ja vastaan ​​sään.