Ero Sulake ja BreakerSulake vs Breaker

'Fuse' ja 'breakers' ovat lyhenteenä termejä 'katkaisijoiden' ovat kaksi laitetta, jotka tarjoavat suojaa ihmisiä ja omaisuutta, kun sähkövirta tulee liian paljon tai kun tapahtuu oikosulku. Vaikka ne palvelevat samaa tarkoitusta, tapa, jolla ne saavutetaan se on hyvin erilainen. Suurin ero sulake ja katkaisija on se, että sulake on käytetty, kun se on lauennut kun katkaisija ei ole. Kun lauennut, sulake on vaihdettava uuteen. Vertailun vuoksi katkaisija voidaan palauttaa takaisin 'päälle' -asentoon, kun vika. Puskurikerros on paljon helpompaa varsinkin jos vika tapahtuu yöllä ja sinulla ei ole varasulakkeita.

Sulake on suhteellisen yksinkertainen, koska se on pohjimmiltaan koostuu johtavasta materiaalista, joka lämpenee, kun virta kulkee sen läpi, joka on suljettu ei-johtavaa materiaalia, kuten lasia. Kun virta saavuttaa tai ylittää luokitus, lämpötila riittää sulattamaan metalli ja katkaisee yhteyden. Puskurikerros on paljon monimutkaisempi, mutta pohjimmiltaan perustuu solenoidi joka magnetizes yhä nykyisten ja vetää koskettimet erilleen, jolloin saavutetaan sama asia. Kuitenkin monimutkaisuuden rakentamisen ja liikkuvien osien määrää on katkaisija tarkoittaa, että se on paljon kalliimpaa kappaleelta; tasoittaa osittain se, että olet luultavasti tarvitset vain yhden.

Enemmän-kehittynyt katkaisijoiden, vaikka vieläkin kalliimpaa, voi myös olla paljon edullisempi. Tyyppi katkaisijan on integroitu moottoreita, jotka mahdollistavat kauko avaaminen tai sulkeminen katkaisijan joka on jotain, että et voi tehdä sulakkeita niin sinun täytyy fyysisesti vaihtaa palaneen sulakkeen. Kauko laukaisu varmasti on etunsa, varsinkin kun seurata erilaisia ​​katkaisijat, jotka sijaitsevat kaukana toisistaan. Jotkut katkaisijat jopa olla kyky automaattisesti asettua jonkin ajan kuluttua. Tämä on hyvä ajoittaista vikoja, kuten tulva, ja mahdollistaa virran kulkemisen uudelleen jopa ilman ihmisen puuttumista.Useimmissa kodeissa nykyään käyttävät katkaisijat koska niiden monia etuja. Sulakkeet eivät ole vielä kuollut, vaikka, kuten niitä käytetään laajasti autoissa ja joissakin laitteissa, joissa niiden yksinkertaisuus ja pieni koko on toivottava.

Yhteenveto:

1. Sulake on käytetty, jos se on lauennut, mutta katkaisijan isn 't.
2. katkaisija on monimutkaisempi ja kalliimpi kuin sulake.