Ero Amps ja WattsAmps vs Watts

Vahvistimia ja Watts kaksi asiaa, jotka te yleensä kuulla, kun se tulee, kuinka paljon valtaa kuluu tiettyjen laitteiden ja valaisimia. On suuri ero kahden vaikka sillä wattia on kattava tehon mittaus, kun vahvistimia on vain määrä nykyisen vedetään. Tehon määrä voi vielä vaihdella jännitteen. Nykyinen ampeereina ja jännitteen lähteen kerrottuna on yhtä suuri kuin laitteen tehonkulutus watteina. Esimerkiksi: laite, joka vetää 2 ampeeria 12 voltin lähteen kuluttaa 24 wattia, kun taas laitetta, joka tekee 2 ampeeria 24 voltin lähteen kuluttaa 48 wattia.

Sekä vahvistimia ja wattia voidaan mitata välineitä. On helpompaa ja yksinkertaisempaa vaikka mittaamaan ampeeria kuin sinun tarvitsee vain kytkeä ampeerimittarissa sarjaan piiri, jotta voidaan mitata virtausta. Mitata wattia, sinun täytyy kytkeä ammeter sarjaan. Mitata wattia, se 'sa hieman monimutkaisempi kuin sinun täytyy mitata volttia sekä vahvistimia sitten moninkertaistaa kaksi arvoa saada wattia. On Wattimetrit saatavilla markkinoilla, jotka yksinkertaistavat tätä prosessia, mutta silti toimii täsmälleen samoja periaatteita. Jos Haluatko mitata wattia tyypillinen laite, mutta et ole wattimittarin, voit vain mitata nykyistä ampeereina sitten moninkertaistaa sen joko 110V tai 220V, riippuen vakiojännite oman osassa maailmaa.

Toinen ero näiden kahden yksikön on, jos voit itse käyttää niitä. Koska ampeeria on yksikkö virtaa, se on helppo päätellä, että se on yksinomaan sähköä. Toisaalta, wattia voidaan käyttää kuvaamaan valtaa muun tyyppiset energiaa. Esimerkiksi yksi hevosvoimaa vastaa noin 746 wattia; joten voit kuvata 2 hevosvoiman moottori olevan 1492 watin tehon.Watts on kattavampi yksikkö tehon. Kun jännite tunnetaan, kuten tapauksessa pistorasioissa, teho watteina voidaan interpoloida kunhan nykyinen ampeereina on tiedossa.

Yhteenveto:

Ampeeria on yksikkö virtaa, kun Watts on yksikön teho

Amps, kerrottuna jännitteellä, vastaa Watts

Mittaaminen ampeeria on paljon helpompaa verrattuna mittaus wattia