Ero Iridium ja Platinum SytytystulpatIridium vs Platinum Sytytystulpat

Sen lisäksi hyvin yleinen kupari sytytystulpat, on kaksi muuta vaihtoehtoa useimmille käyttäjille; platina ja iridium tulpat. Molemmat ovat aivan samat osat ja rakenne, ainoa ero iridium ja platina sytytystulpat on metallia käytetään keskimmäisen elektrodin. Kuten ehkä jo tajunnut, platina tulpat käyttää platinaa samalla iridium tulpat käyttää iridium varten kärjen keskellä elektrodin. Iridium tulpat maksaa enemmän kuin platina tulpat, osittain siksi iridium on harvinaisempi metallia kuin platina, mutta myös koska se tarjoaa useita etuja.

Iridium on paljon korkeampi sulamispiste kuin platinaa; arvoilla noin 4400 ja 3200 celsiusta vastaavasti. Iridium varmasti on reuna, kun ajatellaan, että kaasut ovat jatkuvasti sytytetään kammiossa, paljastaen sytytystulppa erittäin korkeita lämpötiloja. Korkeampi sulamispiste tarkoittaa, että iridiumia pistokkeet voidaan tehdä kuumempi kuin platina tulpat. Vaikka kuuma tulpat eivät ole aina toivottavaa, on edullista kaupunkiajoon.

Toinen etu iridium platina on voimaa, yli 8 kertaa voimakkaampi kuin myöhemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että iridium sytytystulppa voi kestää paljon enemmän rangaistusta ennen kokee merkittävää kulumista. Platina sytytystulppa odotetaan kestävän 60 tuhat mailia ennen kuin tarvitsee korvaavan kun iridium sytytystulppa voi mennä 100000 mailia tai jopa enemmän. Kustannukset tulpan monet ole niin merkittävä argumentti, mutta varsinainen vaihto voi olla ongelma joillekin ajoneuvoille. Sytytystulppa paikoissa voi olla vaikea päästä tai vaatia, että muut komponentit poistetaan ensin. Se olisi vaikeampaa, jos teet sen itse tai kalliimpaa, jos olet sen tehdä kaupassa.Ero suorituskyvyssä olisi suhteellisen pieni, jos jokin välillä iridium ja platina sytytystulpat. Jos harkitset joko vaihto, iridium tulppa on luultavasti parempi, koska sinun ei tarvitse vaihtaa niin usein ja sinun ei tarvitse huolehtia elektrodin ennenaikaisesti heikentää palotilassa ja mahdollisesti jättää haitallisia talletukset. Mutta jos kuten muuttuvat pistokkeet usein, koska uudet tulpat aina tehdä paremmin, käyttämällä platina tulpat voi olla huono idea.

Yhteenveto:

1. Iridium ja platina sytytystulpat on eri keskus elektrodeja
2. Iridium tulpat on korkeampi sulamispiste kuin platina pistokkeet
3. Iridium tulpat ovat vahvempia kuin platina pistokkeet