Ero Myötölujuus ja VetolujuusMyötölujuus vs Vetolujuus
Vetolujuus määrällisesti tarvittava voima vetää köyttä, lanka, tai rakenteellinen palkki vaiheeseen, jossa se hajoaa. Erityisesti vetolujuus materiaali on enimmäismäärä vetojännityksen että se voi pidättää ennen vika. Myötölujuus, tai myötöraja, on kuvattu tekniikan tieteen piste jännitystä, jolla mitään materiaalia alkaa muuttaa muotoaan plastisesti.

Myötölujuus on yksi tyyppisiä vetolujuus. Myötöraja määritellään myötöraja, joka on itse asiassa rasitustason, jolla pysyvä muodonmuutos, 0,2% alkuperäisestä ulottuvuutta materiaalin tapahtuu, ja se määritellään jännityksen taso, jolla materiaali kykenee kestämään stressiä ennen kuin se on epämuodostunut pysyvästi.

Ennen myötöraja, materiaali vääristää elastisesti ja palautuu alkuperäiseen muotoonsa, kun on sortoa ja stressi poistetaan. Beyond myötöraja, siellä olisi varmasti jonkinlainen pysyviä muodonmuutoksia materiaalissa, jota ei voida kääntää.

Rakennesuunnittelussa, saanto määritellään ikuisen plastinen muodonmuutos rakenneosa, kun niitä jännitetään. Vetolujuus perustuu noin paljon tekijöitä, johon kuuluu elastinen raja-C, joka on määritelty pienin jännitystä, jolla pysyviä muodonmuutoksia voi mitata. Tämä vaatii monimutkaisen iteratiivinen kuorma-purkaa menettely, ja on huomattavan riippuvainen tarkkuus laitteen ja kyky koneenkäyttäjä. Se perustuu myös ympärille suhteellinen Limit, piste, jossa jännitys-venymä käyrä tulee epälineaarinen. Useimmissa metalliset materiaalit, elastinen raja ja suhteellinen raja ovat pohjimmiltaan samat.Yhteenveto: