Ero Hopea ja PlatinaHopea vs Platinum

Taulukossa alkuaineiden oppinut opiskelijoiden lukiossa niiden kemian luokka voi näyttää erot hopea ja platina. Hopea (Ag) on ​​eräänlainen 'siirtymämetallin' kuuluvat ryhmiin 3-12 jaksollisen. Elementti on tunnettu sitkeys, muokattavuus ja suuri kyky johtaa sähköä ja lämpöä.

Sen jälkeen asianmukaista, hopea näkyisi kiiltävä valkoinen metalli, joka löytyy malmit kuten argentiitti. Hopea on todella arvostettu teollisuuden alalla korkeasta johtavuus lämpö- ja sähköenergian. Metalli on myös osoittautunut hyödylliseksi kolikoiden tuotannossa, valokuvaus, hammaslääketieteen, juottaminen seokset, ja kehitys sähköiset kontaktit. Kuitenkin hopea on tunnetuin on hyvä komponentti koruja, astioita ja muita koriste tuotteita.

Platina, toisaalta, on myös sisällytetty luokkaan siirtymämetalleja. Siitä huolimatta se on hiljaista, että hopea ja platina on samat ominaisuudet kannalta sitkeys, muokattavuus, ja johtavuus lämpöä ja sähköä. Platina on kuitenkin ominaisuuksia, jotka suuresti poikkeavat hopeaa 's. Ensinnäkin se on huomattavasti arvokkaampaa kuin hopea, koska se on harvinainen ja vaikea minun. Vaikka se kestää vain kolme tonnia malmia louhia hopea tai kulta, kymmenen tonnia malmia tarvitaan saada sama unssi platinaa.

Kemistit myös termin 'ympäristön metal' platina 's erilaisia ​​sovelluksia. Itse asiassa yli 20 prosenttia tuotteista valmistetaan eri toimialoilla eri puolilta maailmaa kehitetään ja tuotetaan platinaa yksi tärkeimmistä osista.

Eri laboratoriokokeissa ja tutkimus, asiantuntijat ovat äskettäin löydetty mahdollisuus käyttää katalyyttinä platinaa valmistuksen aikana silikonikumi ja geeli osaa esteettisen ja dermatologisten implantit rinnat, keinotekoinen lannerangan levyjä, laskimoporttien satamiin, ja tekonivelleikkaus proteeseja.

Sekä hopea ja platina, kuitenkin, käytetään laajalti koruja tehdä. Suurimman osan ajasta, kuluttajien on vaikea erottaa platina hopeasta kun sisältä myymälästä. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen, että ne tietää ero hopea ja platina tarvikkeet, jotta ostajat tekemään oikean valinnan.Hopeakoruja on yleensä pehmeämpi kuin tehty platinasta. Raapiminen yksi 's naulan palat on helpoin tapa kertoa ero näiden kahden C hopea naarmuuntuu helposti, kun platina ei ole.

Kun ostajat koruja on aikaa tehdä useita testejä erottaa toisistaan, ne voivat yhtä hyvin ostaa rikkihappoa tai rikkipitoista yhdistettä (varmista olla varovainen käsittelyyn näistä kemikaaleista). Hopea tulee hetkessä pilaamaan musta kasvaessaan lähellä yhdiste taas platina malmit eivät. Hopea myös liukenee tahansa hapettava happo toisin platinaa.

Platina tiedetään olevan 95 prosenttia puhdasta ja se voi kestää kauemmin kuin hopea. Koruja päättäjät esittävät, että kappaleet on valmistettu platinasta voi koostua ruteniumin tai iridiumia, joka antaa lisävarusteet suurempi lujuus ja korroosionkestävyys.
Toisessa kokeessa voi liittyä saada ja lasketaan tiheys kappaletta. Tärkeintä on punnitaan ensin tasapaino ja saada arvonsa volyymi jälkeenpäin. Voit tehdä tämän, upota koruja asiassa ja mitata määrä joutuneiden vettä. Olisi parasta sitoa pala merkkijono ja anna sen koske lasin pohjalle. Seuraava askel on jakaa paino koruja veden tilavuus mitataan. Huomaa, että hopea kappaletta on aina tiheys on 10,5 g / cc. ja platina aina 18g / cc.

Yhteenveto:

1. Sekä hopea ja platina kuuluvat perheeseen siirtymämetallien ja näyttävät olevan kiiltävä, valkoinen metalleja.
2. Hopea on alttiimpi korroosiota ja hapettumista, että platina.
3. On vaikeampi minun platinaa.
4. Platina on kalliimpi, että hopeaa.