Ero Parasetamoli ja aspiriiniaParasetamoli vs Aspiriini

Kaikki näiden vuosien yleisin kipulääkkeitä, että ihmiset ehkä kuullut ovat aspiriini ja parasetamoli. Molemmat lääkkeet ovat olleet käytössä jo pitkään kivunlievityksen, särky, tai tulehduksia. Nämä lääkkeet olivat kerran tunnetaan niiden kyvystä estää kipua lähetykset aivoihin tai jopa estävän prostaglandiinien tuotantoa, jolloin yksi tuntuu, että kipu on vähentynyt tai jopa helpottunut.

Sekä parasetamoli ja aspiriinia pidetään steroideihin, tulehduskipulääkkeet (NSAID). Nämä ovat ryhmä lääkkeitä, joilla ei ole steroidi yhdisteillä mutta vielä ominaisuus vähentää tulehdusta. Lisäksi niillä on tärkeä ominaisuus estää kipuärsykkeille, jotka ovat vastuussa kivun tuntemuksia aivoihin, mikä antaa helpotusta. Edelleen, yksi on tietoinen väliset erot ja miten ne voivat vaikuttaa kehon.

Ensimmäinen suuri ero aspiriini ja parasetamoli on miten he käsittelevät kipua. Parasetamoli, jota pidetään analgeetti saa vain työtä kipua reseptoreihin eikä muita asioita, kuten tulehdus. Siksi se ei ole kovin tehokas tahansa muotoja tulehdus. Toisaalta, aspiriinia sanotaan vähentää prostaglandiinien, joka aiheuttaa kipua ja tulehdusta, hoidettavalle alueelle. Ei ainoastaan ​​aspiriinia lievittää yksi hänen kipua, mutta se ohjaa myös turvotusta kaikista loukkaantui alueella.

Nykyään lääkärit ovat havainneet, että aspiriini voi olla haitallisia sivuvaikutuksia, kun otetaan kohtuullisesti kivunlievitykseen. Merkittävin niistä on sen suuri todennäköisyys aiheuttaa mahahaavan. Pitkäaikainen käyttö aspiriinin voi ohut ja ärsyttää vatsaa vuoria, ja ajoissa, suojakerros, joka estää mahalaukun mehut ruostumisen vatsaan solut eivät pysty käsittelemään jatkuvaa ohenemista, mikä haavaumia. Tämän vuoksi, parasetamoli on parempi valinta. Parasetamoli aiheuttaa lievää ruoansulatuskanavan vaikutuksia, mikä tekee siitä parempi ryhtyä edes tyhjään vatsaan.Silti monet lääkärit ovat havainneet toinen tärkeä aspiriinin käyttö, joka ei ole läsnä parasetamoli, ja se on sen anti-hyytymistä kyky. Aspiriini on kyky estää veren hyytymistä, joten se ohuempi, ja antamalla sen virrata vapaasti. Siksi aspiriini on käytetty laajasti ihmisiä, joilla on hyytymiä tai ovat alttiita sydänkohtauksia ja ne, joilla on sydänsairauksia. Silti huolellisesti tulisi antaa ihmisille, jotka ottavat aspiriinia, koska on olemassa riski veren menetyksen tai verenvuoto, koska aspiriini estää veren hyytymistä.

Yhteenveto:

1. Aspiriini toimii sekä tulehdusta ja kipua, kun taas parasetamoli vain lievittää kipua, mutta ei vähennä turvotusta.
2. Parasetamoli voidaan ottaa ruoan kanssa, kun taas aspiriini saattaa aiheuttaa mahalaukun ärsytystä ja jopa verenvuotoa.