Ero PTT ja PT PTT vs PT

PTT on 'osittainen tromboplastiiniaika', ja PT on 'protrombiiniaika.' Sekä PTT ja PT ovat testejä käytetään mittaamaan aikaa kuluu veren hyytymistä. Nämä kaksi testiä tapahtuu pääosin tarkistettaessa verenvuoto-ongelmia tai mahdollisuudet runsasta verenvuotoa leikkauksen aikana.

PT mittaa ulkoista hyytymistiessä laskemalla protrombiinin suhteen yhdessä INR. Hyytymistekijöiden kuten I, II, V, VII ja X selvitellään protrombiiniaikaa. PT määrää myös varfariinipitoisuuksia ja K-vitamiinista asentoon. Normaali PT-arvo on 11-16 sekuntia.

PTT on mittaus sisäisessä hyytymistiessä ja yhteisen hyytymistietä. Osittainen tromboplastiiniaika testi mittaa myös hepariinin taso kehossa jos potilaalla on anti-hyytymistä hoitoa. Hyytymistekijöiden jotka on merkitty PTT testissä ovat: I, II, V, VIII, IX, X, XI ja XII. Normaali PTT arvo on 25-39 sekuntia.PTT kutsutaan osittain, koska ei ole kudoksen tekijä. PT on aika, joka kuluu plasman hyytymistä jälkeen kudostekijän lisätään.
Protrombiiniaika mitataan määrittämiseksi syyn mustelmia tai epätavallista verenvuotoa ja tarkistaa, onko verenohennuslääkkeet toimii. Sitä käytetään myös tarkistaa tekijät, jotka johtavat veritulppa, tarkista alhainen K-vitamiinia, ja tarkista maksan toimintaa.
Osittainen tromboplastiiniaika (PTT) mitataan myös määritettäessä aiheuttaa epätavallista verenvuotoa ja tarkista johtavat tekijät verihyytymiä, jotka aiheuttavat hyytymistä ongelmia. Siinä tarkastellaan myös ajastin veritulppa ennen leikkausta ja onko oikea annos anti-hyytymistä lääkettä käytetään.
Yhteenveto:

1. PTT on 'osittainen tromboplastiiniaika' ja PT on 'protrombiiniaika.'
2. PT mittaa ulkoista hyytymistiessä laskemalla protrombiinin suhteen yhdessä INR.
3. PTT on mittaus sisäisessä hyytymistiessä ja yhteisen hyytymistietä.
4. hyytymistekijöitä kuten I, II, V, VII ja X ovat tutkineet protrombiiniajan. Hyytymistekijöiden jotka on merkitty PTT ovat I, II, V, VIII, IX, X, XI ja XII.
5. PT määrää myös varfariinipitoisuuksia ja K-vitamiinista asentoon. Osittainen tromboplastiiniaika mittaa hepariini tasolla kehossa.