Ero Kuluminen ja haavaKuluminen Vs haava

Tiesitkö, että iho on todella pidetään suurin elin ihmiskehossa? Kyllä, epäilemättä, iho peittää suurimman pinta-alan ja kattaa lähes kaikki ihmiskehon ulkoisesti. Jolla useita kerroksia eli orvaskeden (uloin), dermis (keskimmäinen kerros) ja ihonalaisen kudoksen kerros tai osa cutis, iho toimii elin 'ensisijainen puolustus sairauksia vastaan ​​ja fyysisiä haavoja ja traumoja. Tässä suhteessa kun iho haavoittuu se voi joko tulla silpoutuneen tai hiottava.

Asteen mukaisesti tai syvyys vahingon, hankausta ja laseraatio ovat vain kaksi useita haavoja kuten avulsion, punktio ja viilto haavoja. Kuluminen on lievempi muoto vammoja verrattuna haavautuma koska se vain liittyy kaapimalla pois tietyn alueen integument. Näin ollen, se on enemmän pinnallinen (lähinnä pintaa) haavan tyypille. Haavoja, päinvastoin, ovat syvempiä haavat. Nämä ovat täynnä syvien haavojen jolloin koko iho läpäisee rosoinen reuna kuin rikkinäinen palan lasia tai pullo. On tylppä vamma mukana.

Mukaisesti aste levinneisyys, hiertymät nousta vain orvaskeden kuorikerroksen. Koska on 'sa muodossa ihon kaavinta mukana, iho muuttuu hieman karkea kun kosketti, punertava ja lämpimämpi, koska instant tulehdus mukana. Hankaumien johtuvat usein johon liittyy kitkaa tai hankausta voimia kuten tapauksessa urheilija hankausta ihon kätensä pintaan karkean sementoitu seinään.

Muissa muodoissa, hankausta voi liittyä myös (ei ainoastaan ​​ihon), mutta myös silmät. Sarveiskalvon hiertymät tapahtuu, kun silmän sarveiskalvo (rakenne kattaa iiris) kaavitaan pois.

Repeämät voi saavuttaa paljon syvemmällä saavuttamalla rasva kerrokset ja jopa lihakset sen alle. Silpoutuneen alue yleensä vuodattaa hieman verta samoin, koska iho on kirjaimellisesti avannut.

Luonteen haavan, hiertymät olisi tietenkin vie vähemmän aikaa parantua. Että käytössä on ajankohtainen antibiootteja, kaikki aiheettomasti infektio on karkoittaa pois, jättäen ihon parantunut muutamassa päivässä. Parantava ja hoito haavoja monimutkaisempi, koska se voi vaatia huolellista ompelu syrjään ottaa suun kautta tai ruiskeena antibiootteja. Lopulta haavoja on suurempi taipumus jättää pysyviä arpia verrattuna hiertymät.1. hiertymät yksinkertaisempi haavoja verrattuna haavoja (vakavampi).

2. Hiertymät parantua nopeammin kuin haavoja.

3. hiertymät yleensä don 't verta toisin haavoja.

4. Hiertymät vahingoittaa orvaskeden ainoa toisin haavoja, jotka voivat saavuttaa pienin nahkaan.