Ero INR ja APTINR vs APT

Ennen leikkausta tehdään, lääkärit verikokeita, jotta voidaan määrittää tarvittavan ajan hyytymistä. Eri testit tehdään, ja näitä testejä kutsutaan koagulaatiotesteissä. 'INR' tai 'International Normalized Ratio' ja 'APT' tai 'aktivoitu partiaalinen tromboplastiiniaika' aika ovat testit, joita käytetään yleisesti laskettaessa veren hyytymistä.

Sekä INR ja APT testien avulla tietämään vaikutus antikoagulanttien tai verenohennuslääkkeet joita voidaan käyttää toisinaan leikkauksen. APT Testi tehdään pääasiassa potilailla, jotka ovat saaneet verenohennuslääkkeet, kuten 'hepariini'. APT testi auttaa määritettäessä annostus potilaalle ja myös keston määrittämiseksi annostusta.

APT Testi tehdään myös havaitsemaan syitä mustelmia tai verenvuotoja. Tämä koe suoritettiin myös määritettäessä tekijät, jotka johtavat veren hyytymistä ongelmia. Yleensä APT hyytymisaika on välillä 27 ja 35 sekuntia.INR testiä käytetään pääasiassa määrittämään, onko tulokset APT testit yhdellä lab ovat samat kuin toisessa laboratoriossa. INR koe oli tarpeen, koska ATP syntyy saman lab saattaa poiketa tuloksesta toisen laboratoriokoe. Sinänsä Maailman terveysjärjestön vuonna 1980 keksi International Normalized Ratio. INR tulokset olisivat samat missä tahansa paikassa. INR olisi 1. 0 potilailla, jotka ovat alle antikoagulantteja. Olisi välillä 2. 0 ja 3. 0 potilaille, joilla on eteisvärinää.

Yhteenveto:

1. 'INR' tai 'International Normalized Ratio' ja 'APT' tai 'aktivoitu partiaalinen tromboplastiiniaika' aika ovat testit, joita käytetään yleisesti laskettaessa veren hyytymistä.
2. APT Testi tehdään pääasiassa potilailla, jotka ovat saaneet verenohennuslääkkeet, kuten 'hepariini'. APT testi auttaa määritettäessä annostus potilaalle ja myös keston määrittämiseksi annostusta.
3. INR testiä käytetään pääasiassa määrittämään, onko tulokset APT testit yhdellä lab ovat samat kuin toisessa laboratoriossa.
4. APT Testi suoritettiin myös havaitsemaan syitä mustelmia tai verenvuotoja. Tämä koe suoritettiin myös määritettäessä tekijät, jotka johtavat veren hyytymistä ongelmia.
5. INR koe oli tarpeen, koska ATP syntyy saman lab saattaa poiketa tuloksesta toisen laboratoriokoe.