Ero Hepatiitti A ja hepatiitti BHepatiitti A vs Hepatiitti B

Hepatiitti A on aiheuttanut se, hepatiitti A -virus tai HAV. HAV löytyy ulosteet saastuneen henkilö. Tämä virus voi kestää suolaisessa vedessä, makean veden, ja kylmissä olosuhteissa. Yksittäinen voivat supistua HAV kuluttamalla raaka äyriäisiä saastuneen veden lähteistä ihmisen ulostetta tai nauttiminen tartunnan vettä. Tämä virus voi myös hankkia ottaa suoraan kosketukseen saastuneen henkilön tai jakamalla juomia, ruokaa, tai jopa syöminen tarvikkeita hänen kanssaan. Se voi myös olla hankittu olevan huono hygienia, jota ei käsien pesu huolellisesti jälkeen hyödyntäen wc, muuttuvat vaipat infektoituneen vauvan, tai ennen ruoanvalmistukseen.

HAV peräisin pienestä lähteestä, mutta ei yleensä ole pitkäaikainen sairaus. Noin kaikissa tapauksissa, jos immuunijärjestelmä henkilö on vahva ja terve, kehon tukahduttaa virus elimistössä noin viikon tai muutaman kuukauden. Ei ole mitään erityistä standardin hallinta syrjään riittävän ravinnon ja lepoa. Pidä immuunijärjestelmää kehon vahva on myös tärkeää. Alkoholi on huume, joka painottaa maksan, kuten parasetamoli, ja on torjuttava, kunnes lääkäri päättää, että maksa on täysin parantunut. Henkilö, joka on tämän viruksen mahdollisesti kestettävä siitä, mutta voi olla muita muotoja hepatiitti-infektio. Rokotus voi estää tämän viruksen tunkeutuvat elimistöön.

Toisaalta, hepatiitti B: n aiheuttaa hepatiitti B-viruksen tai HBV. Se tappaa yli 500000 ihmistä vuosittain, samanlainen malaria. Yli kaksi miljardia ihmistä eli noin kolmannes väestöstä sanan ovat saastuneet hepatiitti B -virus. Valtaosa sairastuneista toipuu muutaman kuukauden jälkeen. Tauti voi tulla pitkällä aikavälillä edellytys harvat. Koko ajan elämäsi, onko teillä ilmenemismuotoja tai ei, sinun on mahdollisuus tartuttaa muita henkilöitä samoin.

Hepatiitti B -virus on läsnä verenkiertoon, siemenneste, emättimen eritteiden tartunnan saaneiden yksilöiden. Virus tarttuu kun nämä eritteet menevät kehoon henkilö, jolla ei ole vahvaa immuunijärjestelmää. Tämän tyyppinen virus voi levitä kulkeutuvan osallistumisen tai saastuneelta äidistä lapsen, sekä hammas-, lääketieteen, lävistyksiä tai tatuointeja tarvikkeita, joita ei ole asianmukaisesti steriloitu. Jakaminen partateriä, kynsisakset, neulat, hammasharjat, tai mitään, voidaan siirtämällä pienikin määrä verta kautta katkos Ihovaipan voi levittää virusta liikaa. Suojaamattomasta yhdynnästä voivat levittää tautia.

Terveydenhuollon ammattilaiset kokevat, että tämä virus ei tartu hyönteisten puremat, pitämällä kädet infektoituneen potilaan, yskä, halailu, suudella, imetys, ja jakaa syöminen tarvikkeita. Suurin osa aikuisista toipua akuutti infektio viruksen ja voi tällöin olla immuuni siitä. Nuoremmat lapset ovat suurempi riski kuin toiset kehittää pitkän aikavälin kunnossa. Hallitsematon tapauksissa pitkäaikainen hepatiitti B voi aiheuttaa maksan toimintahäiriöitä tai jopa kuolemaan. Rokotus voi välttää esiintymistä hepatiitti B

Yhteenveto:1. Hepatiitti A on aiheuttanut hepatiitti A-viruksen tai HAV. Toisaalta, hepatiitti B: n aiheuttaa hepatiitti B-viruksen tai HBV.

2. HAV löytyy ulosteet saastuneen henkilö. Hepatiitti B -virus on läsnä verenkiertoon, siemenneste, emättimen eritteiden tartunnan saaneiden yksilöiden.

3. Yksittäinen voivat supistua HAV kuluttamalla raaka äyriäisiä saastuneen veden lähteistä ihmisen ulostetta tai nauttiminen tartunnan vettä. HBV tarttuu kun nämä eritteet menevät kehoon henkilö, jolla ei ole vahvaa immuunijärjestelmää.

4. Rokotus voi estää HAV tunkeutuvat elimistöön. Rokotus voi välttää esiintymistä hepatiitti B