Ero CFC ja HFA Inhalaattorit CFC vs HFA Inhalaattorit

Inhalaattorit ovat elintärkeitä laitteen astmaatikoille ja muita keuhko-ongelmia. Nämä inhalaattorit auttaa annostelemaan lääkettä keuhkoihin tai hengitysteihin vapauttamalla heidät ja mahdollistaa potilaan hengittää kunnolla. Inhalaattorit ovat erilaisia. Kaksi yleisintä ovat CFC ja HFA. Entinen on ollut kielletty käytettäväksi, kun taas toinen toimii sen korvaamiseksi.

Ensimmäisen tyypin inhalaattorin saataville markkinoilla oli CFC, joka on lyhyt Kloorifluorihiilivetyjä. Tämäntyyppinen inhalaattori oli kielletty käytettäväksi voimaantulopäivä 1. tammikuuta 2009 johtuen haitallisista vaikutuksista CFC ympäristöön, erityisesti otsonikerrokselle. HFA tai vetyfluorialkaania inhalaattorit korvasi CFC.

Molemmat Inhalaatiolaitteita on sama koko ja muoto, ja niillä on sama annos lääkettä. Molemmat työkalut on sama tehokkuus annostelua lääkettä. Silti on olemassa tiettyjä eroja näiden kahden välillä. Yhden, kun taas CFC ovat myrkyllisiä ympäristölle, HFA inhalaattorit ovat ympäristöystävällisempiä.

Enemmän erot kahden Inhalaattorit

Kemiallinen koostumus / Propellant

CFC käyttää kloorifluorihiilivetyjä kun HFA inhalaattorit käyttää hydrofluorialkaanit.

Suorituskyky ja Potency

CFC ovat tehokkaampia, ja ne antavat pois terävä puhkeamisen lääkettä. Potilaat valittavat usein, että CFC ovat ankarampia keuhkoihin mikä saa heidät tuntemaan enemmän epämukavaksi. Niinpä he voivat tuntea lääke pumpataan keuhkoihinsa. HFA inhalaattorit, toisaalta, säteilevät pehmeämpi tai pehmeämpää spray.

KäyttöCFC on helpompi puhdistaa ja huoltaa. HFA inhalaattorit edellyttävät monia pohjustus yrityksiä ennen käyttöä. Ne on vaikeampi käyttää, myös siksi, että potilaan on ottaa pitkä, hidas hengitys välein 30 sekuntia ennen lääkitystä inhalaattorin uudelleen. Jokaisen käyttökerran jälkeen, HFA inhalaattori on puhdistettava, mutta yksi on oltava varovainen, ettei upota laitetta veteen.

Lämpötila

CFC palella kun HFA inhalaattorit ovat lämpimiä iholle. HFA inhalaattorit myös mukana makua.

varotoimet

Jotkut HFA inhalaattorit kuitenkin sisältävät etanolia, sivutuote maissia. Siten ne eivät voi olla suositeltavaa käyttää ihmisille allergisia maissi. Jotkut osat HFA inhalaattorit voivat lopulta tukkia.

Hinta

CFC ovat halvempia, ja ne ovat saatavilla yleisiä ja tuotenimiä. HFA inhalaattorit ovat kalliimpia, saatavilla vain merkkituotteita lääkkeitä.

Yhteenveto:

CFS ja HFA kahdenlaisia ​​inhalaattorit suunniteltu ihmisille, joilla on keuhko-ongelmia. CFC inhalaattorit ovat nyt kielletty käyttö ja jakelu vuodesta 2009, koska ponneaine, tai kemikaalin CFC, edistää ympäristövahingot, erityisesti otsonikerrokselle. Ympäristöystävällisempää HFA inhalaattorit korvasi CFC.

Yksi tärkeä ero kahden inhalaattorit on ponnekaasun tai kemikaali, jota käytetään annetaan lääkettä. Nimet inhalaattorit itse kantaa nimeä ponneaineen käytetyn inhalaattorin: kloorifluorihiiliponneaineet varten CFS inhalaattorin ja hydrofluoroalkaani varten HFA inhalaattorit.

CFC ovat tehokkaampia, ja ne lähettävät vahvan ja terävät sumu käytettynä. Sen sijaan, HFA inhalaattorit säteilevät pehmeä ja lempeä sumu jakaa pienempien hiukkasten lääkettä. Tämä luonne toimituksen aiheuttaa joillekin potilaille tuntea, että lääke ei ole jaettu asianmukaisesti ja että on tarvetta ylimääräisiin toimituksiin.

CFC toimittaa viileässä, kun HFA inhalaattorit tuntea lämmin ja tahmea, mikä tekee jotkut potilaat epämukavaksi.

HFA inhalaattorit sisältävät etanolia, joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita ihmisille herkkiä maissi. Jotkut osat laite voi myös aiheuttaa sen tukkia.