Ero OT ja PTOT vs PT

Toimintaterapia ja fysioterapia näyttävät olevan sama asia, ja ihmiset usein hämmentyä niiden merkityksiä. On kuitenkin olemassa joitakin erittäin tärkeitä tekijöitä, jotka tekevät suuren eron näiden kahden välillä ammateissa.

Määritelmä:

OT, tai Occupational Therapy, on keskittynyt antaa potilaalle asianmukainen ymmärtäminen kykyjensä, ja miten he voivat hallita terveyttään paremmin tavalla. Tämä on hyvin yleinen hoito kärsiville fyysinen vamma, joka ei salli niitä toimimaan itsenäisesti, tai normaalisti.

PT, tai Physical Therapy, on keskittynyt antaa potilaalle varsinaista hoitoa varten vammat voivat olla, ovatko ne haittaamatta niiden normaalia elämää vai ei. Tämä liittyy enemmän kovettumisen potilaan 'vammat.

Tekniset erot:

OT on perehtynyt syvemmälle inhimillisen taitoja, jotka sisältävät hänen kykynsä selviytyä nykytilanteessa, ja miten he voivat saavuttaa tasapainon välillä. He myös tutkia kodin ja henkinen ympäristö, ja antaa tukensa näillä aloilla.

PT keskittyy vahinkoa, ja yrittää estää vammoja. Terapeutti vaaditaan erittäin laaja anatomiasta ja tuki- ja liikuntaelimistön kehon pystyä tekemään työnsä kunnolla.

Työympäristö:

Toimintaterapeutti toimii kuntoutuskeskuksiin, henkilöitä, jotka ovat pysyviä vammoja, ja niille, jotka tarvitsevat ohjausta säännöllisesti. Ne yleensä toimivat hyvin kehittyneitä laitteita, ja voi auttaa antaa potilaalle tarvittavan työvoiman varmista, että ne ovat hoidettu asianmukaisesti.Fyysinen Terapeutit työskentelevät sairaaloiden ja klinikoiden vastaan ​​potilaita, joilla vammoja onnettomuuksia, ja yleisin näistä liittyvät kaulan ja selkäydin. He työskentelevät auttaa nopeuttamaan käsittelyprosessia, antaa potilaalle nopea helpotus.

Vaikka OT ja PT vaativat samanlaista koulutusta, avain ero on, että OT tarvitsee enemmän koulutusta suun ja käsi taitoa interventioita, kun PT tarvitsee enemmän asennon ja karkeamotoristen kehittämisvalmennus. Jotta alkaa käyttää kumman terapeutin olisi pitänyt saada kandidaatin 's tai Master' tutkinto omilla aloillaan.

Lisäksi se on usein nähty, että OT auttaa myös potilaan voittamaan vammoihinsa jollakin tavalla tai toisella, ja että PT yrittää auttaa potilasta ymmärtämään syitä vammoja, ja miten käsitellä niitä läpi koulutuksen avulla. On tapauksia, joissa sekä OT ja PT toimivat ja auttavat potilaan on vaikea traumatiloja.

Yhteenveto:

1. OT on suunniteltu työkalu, joka auttaa niitä, jotka tarvitsevat ohjausta siitä, miten huolehtia itsestään.

2. PT on suunniteltu työkalu, joka auttaa vammojen parantua nopeammin.

3. OT harjoitetaan kuntoutuslaitokset, ja PT tehdään sairaaloissa ja klinikoilla.