Ero Kätilö ja OB / naistentauditKätilö vs OB / naistentaudit

Jos haluat ottaa vakavasti reittiä kohti lääketieteen alalla, erityisesti naiset 's terveys, niin voit törmätä dilemma valita välillä on OB / naistentaudit ja kätilö. Yleisesti ottaen sekä ammattilaiset ovat samankaltaisia ​​tehtäviä, joiden tehtävät voivat jopa päällekkäisyyttä ajoittain. kuitenkin suoraan sanoen tulossa jompikumpi edellyttää voit kulkea eri koulutusväyliin.

Kätilö on parhaiten verrattavissa sairaanhoitaja kun taas OB / naistentaudit on lääkäri. Kätilö vastaa näkymät yleistä hyvinvointia raskaana sekä tarjota hoitoa kaikki koko raskauden vaiheissa kohti toimitus ja jopa synnytyksen (jälkeiset) vaihe. Kätilö voi tehdä yksinkertaisia ​​äitiyshuollon menettelyjä ja viittaavat myös herkkiä tapaukset perillä OB / naistentaudit. Sinänsä OB / naistentaudit on koulutettu lääkäri, joka voi diagnosoida ja hoitaa naisen lisääntymisterveyden sairauksia. Kuten kätilöt, ne voivat myös tehdä joitakin synnytystä ja synnytyksen hoito naisille, jotka juuri synnytti.

Kätilöt voidaan kouluttaa ohjelmien asianmukaisesti hyväksymiä Kätilötyö Education akkreditointineuvosto. Tämä koulutus mahdollistaa kätilö-to-be tarvittavat kliiniset taidot ja teoreettiset että niillä on edellytykset hoitaa naisten eri vaiheissa äitiyden. On sertifiointiohjelmien (nopein), Bachelor 's astetta ja jopa Master' s astetta (pisin kurssi ottamaan) tarjotaan pyrkivä kätilöiden. Päinvastoin, OB / naistentaudit päättyy neljän vuoden residenssiohjelma päälle perus perustutkintoa ja lääketieteen astetta. OB / GYN voi silti edelleen hänen teoreettinen saavutettavissa ilmoittautumalla muita subspecialty ohjelmia kuten sikiön lääketieteen ja Hormoni-. Nämä erikoiskursseja yleensä kestää vielä vuoden tai enemmän.Sekä kätilö ja OB / naistentaudit alkaa käyttää niiden käsitöitä, he ensin tarvitset sertifioitu. Kätilöt tehdä tämän täyttämällä lääketieteen pensaikot (vastasyntyneet tentit, synnytyksen tentit, synnytystä tentit, ja huolehtimalla 20 syntyneiden C vähiten!) Ja myös kulkee tutkimus. OB-GYNs sertifioitu vain silloin, kun ne läpäisevät sekä suullinen ja kirjallinen tentti. On jopa enemmän testejä odottaa niille, jotka haluavat saada sertifioitu subspecialty kursseja.
Mitä täydennyskoulutuksen, sekä ammattilaisille tarvitset sertifioitu uudelleen ajan. Joten ne voidaan läpäistävä toinen joukko kokeita ja osallistua vähintään 30 tuntia koulutusta uudistaa todistukset.

Yhteenveto:

1. OB / naistentaudit on lääkäri toisin kätilö.
2. OB / naistentaudit voi diagnosoida ja hoitaa naisten lisääntymisterveyttä sairauksia toisin kuin kätilö.
3. OB / GYN yleensä tarvitsee lisää koulutusta verrattuna kätilö.