Ero Parasetamoli ja ibuprofeeniParasetamoli vs Ibuprofeeni

Aikoina sairauden, kuten ottaa kuumetta tai kehossa, ihmiset yleensä toteuttaa yleisin lääkitys, että heillä on. Pohjimmiltaan nämä lääkkeet voivat olla muodossa acetaminophens tai ibuprofens. Lisäksi useimmat ihmiset, jotka näitä lääkkeitä pitää niitä, joilla on samanlaiset toimet, mikä yleensä ryhmitellä yhdeksi. Ovatko erot kahden? Vaikka ne voidaan luokitella kipulääkkeiden, antipyreetit, ja tulehduskipulääkkeet, heillä on hienoisia eroja.

Sekä parasetamoli ja ibuprofeeni pidetään tulehduskipulääkkeiden tai ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet. Vaikka niillä on sekä kyky vapauttaa henkilön tunne lieviä tai kohtalaisia ​​paljon kipua, he eivät voi auttaa niitä, joilla on voimakasta kipua.

Kipu johtuu rasvahappojen läsnäolo prostaglandiinien, jotka laukaisevat kipua reseptoreihin ja sitten, impulsseja lähetetään aivoihin, jolloin henkilö tuntea kipua. Ibuprofeeni on kyky tarjota pidemmän terapeuttinen vaikutus, mikä antaa henkilö enemmän aikaa vapautuu valituksia kuin mitä parasetamoli tekee. Lisäksi Ibuprofeeni on hieman tehokkaampi, niin vähentää tulehdusta ja lievittää kipua. Parasetamoli toisaalta, voi antaa henkilölle hieman helpotusta tai vähentää kipua, mutta ei todella vähentää tulehduksia.

Sekä kohdistua myös hypotalamus hallitsemaan kehon temperature.The hypotalamuksen on tärkein ruumiinosa, joka vaikuttaa lämmönsäätely, ja havaitut ongelmat kehossa johtaisi hypotalamus lähettää hormoneja, jotka lisäävät kehon aineenvaihduntaa, mikä myöhemmin kasvaa ruumiinlämpö.Viimeaikaiset havainnot ovat osoittaneet, että ibuprofeeni toimii paremmin kuin antipyretic kuin parasetamoli. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi toimia nopeammin ja paremmin vähentää kehon lämpötilassa noin 380C tai enemmän, mikä osoittaa, kuume. Parasetamoli voi myös alentaa kuumetta, mutta hitaammin. Joten periaatteessa aikana valituksia kuume, Ibuprofeeni voi olla parempi vaihtoehto.

Kuitenkin, Parasetamoli ei aiheuta monia ruoansulatuskanavan ongelmia, jotka ibuprofeenia ei. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Parasetamoli voidaan ottaa ilman ruokaa, koska se on miedompi kuin muita lääkkeitä. Toisaalta, ibuprofeeni on suositeltavaa otettavien aterioiden jälkeen tai ruuan, koska se aiheuttaa enemmän ruoansulatuskanavan ongelmia ja on suuri taipumus ärsyttää vatsaontelon. Siten Parasetamoli on parempi edullinen niille, jotka ovat huono ruokahalu tai ei voi ottaa ruokaa.

Tietäen eroista Parasetamoli ja ibuprofeeni voi auttaa ihmisiä ymmärtämään ja lisätietoja siitä, miten kukin vaikuttaa elimistöön.

Yhteenveto:

1. Ibuprofeeni on hieman tehokkaampi ja pitempään vaikuttava, sekä lievittää kipua tuntemuksia ja vähentää tulehdusta vaikuttamalla prostaglandiineja; vaikka Parasetamoli voi lievittää kipua, mutta ei vähennä turvotusta tai tulehdusta.
2. Ibuprofeeni on parempi kuumetta alentava, joka toimii nopeammin, kun ruumiinlämmön alentaminen aikana kuume.