Ero HSG ja Laparoskopia DyeHSG vs Laparoskopia Dye

Laparoscopy väriaine ja hysterosalpingogram tehdään erityisesti silloin, kun pari on ongelmia conceiving lapsi. Nämä diagnostiset tutkimukset tehdään naisilla vain. Ne voivat auttaa eri parit tietää ongelma, että he kohtaavat ja mahdollinen johto s tehtävää. Nainen voi olla vaikeuksia conceiving lapsi. Ei voi olla tukos sisällä munanjohtimien tai vahinkoa munasarjat. Hysterosalpingogram suoritetaan myös löytää tukkeutuneen munanjohdin. Tämä menettely on usein tehty naaras, joka 's ottaa kova aika tulla raskaaksi. Tyyppi infektio voi aiheuttaa vakavia vaurioita munanjohtimien ja tukkia putket estävät raskauden. Harvoin, väriaine käytetty menettelyn aikana avaa tukkeutuneen putken. Hysterosalpingograms tehdään myös löytää mitään väärinkäytöksiä sisällä kohtuun kuten epänormaali rakenne tai muoto, kohdun, loukkaantunut polyyppi, vieraita esineitä tai kiinnikkeistä sisällä kohtuun. Nämä ongelmat voivat aiheuttaa toistuvia keskenmenoja, kivuliaat kuukautiset, tai kivuliaat kuukautiset jaksot.

Laparoscopy väriaine edellyttää, että mukana on yleisanestesiassa laittaa potilaan unessa. Pieni viilto tehdään Ihovaipan alle potilas 's napa. Laparoscope tai kapea teleskooppi, työnnetään vatsanpeitteiden läpi, ja vatsa on täynnä hiilidioksidia. Tämä tekniikka antaa kirurgi paremman kuvan sisältö potilaan 's lantioon. Lääkäri kulkee myös hieno laite emättimen kohtuun läpi kulkevan kohdunkaula. Hän voi nyt esitellä väriaine kohtuun. Laparoscope käytetään visualisoimaan jos väriaine virtaa pois munanjohtimien vieressä munasarjat. Leikkaus yleensä kestää noin 20 minuuttia. Potilas voidaan kotiuttaa samana päivänä pääsy.

Toisaalta, hysterosalpingogram tehdään yleisesti radiologin sisällä röntgen alueella klinikalla tai sairaalassa. Hoitaja ja radiologia teknologi voi tukea lääkärin menettelyn aikana. Gynekologi tai lääkäri, joka on erikoistunut Hormoni- voi myös auttaa menettelyn aikana. Ennen menettelyn aloittamista potilaalle voidaan antaa ibuprofeenia tai rauhoittava auttaa rentoutumaan kohtuun niin, että se ei ala kramppi, kun toimenpide suoritetaan. Rakko on oltava tyhjä ennen tutkimusta, ja molemmat jalat nostetaan ja viivyttävät jalustimiin. X-ray on erittäin tärkeä väline tämän testin aikana, koska se estää tukkeutumisen paksusuolen arviointiin munanjohtimien ja kohtu. Lääkäri asettaa kaareva ja tasainen speculum emättimen. Tähystimen sujuvasti Levitä emättimen seinämässä. Tämä mahdollistaa sen, että lääkäri visualisoida sisäosiin kohdunkaula ja emätin. Muut alueet sukuelimiin tutkitaan mahdollisia väärinkäytöksiä käyttämällä väriainetta ja röntgen. Kun diagnostinen testi, katetri tai kanyyli poistetaan. Hysterosalpingograms kestää yleensä 15-30 minuuttia.

Laparoscopy väriaine on erittäin harvinaista verenvuoto riskejä, joita voi esiintyä menettelyn aikana. Suuri putket, verisuonten tai suoli saattaa vahingoittua käytetyn laitteiston. Infektio voi myös esiintyä usean päivän leikkausta, jos haava ei ole puettu hyvin. Henkilö voi myös kokea yliherkkyysreaktio väriaineen kanssa. Sen sijaan hysterosalpingogram on mahdollisia komplikaatioita vaikea vatsakipu ja verenvuoto emättimestä.

Yhteenveto:1. Laparoskopia väriaine ja hysterosalpingograms tehdään erityisesti silloin, kun pari on ongelmia conceiving lapsi. Nämä diagnostiset tutkimukset tehdään naisilla vain.

2. Laparoskopia väriaine edellyttää osallistumista yleisanestesian ja potilaan tulee olla unessa. Toisaalta, hysterosalpingogram tehdään yleisesti radiologin sisällä röntgen alueella klinikalla tai sairaalassa.

3. laparoscope tai kapea teleskooppi, työnnetään vatsanpeitteiden läpi, ja vatsa on täynnä hiilidioksidia. X-ray on erittäin tärkeä väline aikana hysterosalpingogram, koska se estää tukkeutumisen paksusuolen arviointiin munanjohtimien ja kohtu.

4. Laparoskopia väriaine yleisesti kestää noin 20 minuuttia virrata oikeaan paikoissa. Hysterosalpigograms kestää yleensä 15-30 minuuttia.