Ero Tromboosi ja emboliaTromboosi vs Embolia

Verisuonet välittävät verta eri osa ihmisen elimistöön. Väyliä ovat esimerkkejä alusten, jotka lähettävät verta kohti ja alkaa sydämessä. Valkosolujen, punasolujen, plasman ja verihiutaleet muodostavat verta. Yleensä veri virtaa helposti koko matkan läpi väyliä; kuitenkin, jos sisäkalvon verisuonen kokee vamman, yhdiste mekanismit alkavat sisällä verenkiertoon tuottaa hyytymä tarvittaessa. Veren hyytymistä tuotetaan vuoksi avaamista trombosyyttien veressä, jossa he aloittavat hyytymistä toiminta vaikuttavat tuotannon fibriinin joka on vastuussa luoda verkko, joka luo hyytymistä.

Luomisen aikana veritulppa muodostettu verisuoneen, näitä kutsutaan joko tromboosin tai veritulppia; kuitenkin, ne ovat huomattavasti erilaisia ​​toisistaan.

Kun veren hyytymistä on tuotettu laskimoon tai valtimoon ja estää verenkiertoa, sitä kutsutaan tromboosi. Tämä hyytymä kutsutaan trombi. Veritulppa on kun koko tai osa verihyytymän erottuu paikaltaan ja kulkee kuin este eri osa ihmisen elimistöön. Tämä hyytymä kutsutaan embolus.

On olemassa kaksi luokkaa tromboosin, jotka ovat: valtimo- ja laskimotromboosi. Laskimotukos on tuotettu, kun trombin on tuotettu laskimoon. Sitä kutsutaan valtimotukoksen, kun veren hyytymistä on luotu valtimoon. Laskimotukos voi viitata syvä laskimotukos (DVT), munuaisten laskimotukos, ja portaali laskimotukos riippumatta paikalle veren hyytymisen. Valtimotromboosien voi aiheuttaa sydäninfarktin tai aivohalvauksen. Embolioita luokitellaan laskimoiden embolioita ja valtimoiden veritulppia. Lopputulos aikana purennan aluksesta missä tahansa komponentti ihmiskehon johtuen liikkuva veritulpan kutsutaan valtimoembolia. Aivoinfarkti tuloksia, kun veritulpan saapuu aivoihin. Tukos aivojen koska embolia tunnetaan laskimoiden veritulppa. Tämä johtaa keuhkoembolia.

Tromboosiin, vahingon ja hyperkoaguloituvuuden endoteelin limakalvon verisuonten johtuvat häiriön veren virtausta. Yksi pääsyy embolia on syvän laskimon veritulppa. Tässä tilanteessa verihyytymän tuotetaan syvälle alusten reiteen. Atherosclerosis, endokardiitti, eteisvärinä, ja mitraalistenoosi voivat myös olla syitä veritulppia.

Indikaatiot DVT koostuvat turvotusta, kipua, lämpöä, ja punoitus jaloissa koska nämä johtua vaikeuksia veren virtausta kääntämällä takaisin ihmisen sydän aiheuttaa veren rakentaa jalkaan. Yskä, hengenahdistus, hikoilu, rintakipu, ja epäsäännöllinen syke viitteitä keuhkoveritulpan.

Jos hyytymä sisällä suoneen, johto koostuu hyödyntämistä verenohennuslääkkeitä tai antikoagulantteja ja puristus sukkia helpottaa kipua vasikan ja pullistumia. Jos verihyytymä on johonkin verisuonia, lääkärit huolehtia siitä käyttämällä reseptejä liuottaa hyytymä tai kuljettaa sen pois leikkauksella. Antikoagulantit, verihiutaleita torjuvat aineet, trombolyyttien, ja särkylääkkeet ovat esimerkkejä lääkärin 's reseptiä. Lääkäri voi ehdottaa embolektomiaa tai valtimon ohitus ja pallolaajennus jossa veritulpan eristetään kirurgisten kun veren virtaus on kokonaan estetty toimesta veritulpan.Yhteenveto:

1. Verisuonet välittävät verta eri osa ihmisen elimistöön. Väyliä ovat esimerkkejä alusten, jotka lähettävät verta kohti ja alkaa sydämestä.

2. Kun veren hyytymistä on tuotettu verisuonen sisällä ja estää verenkiertoa, sitä kutsutaan tromboosi. Veritulppa on kun koko tai osaa verihyytymän erottuu paikaltaan ja aiheuttaa tukkeuman on eri osa ihmisen elimistöön.

3. Laskimotukos syntyy, kun trombin muodostetaan suoneen kun valtimotromboosin on, kun veren hyytymistä luodaan valtimoon. Valtimotromboosien voi aiheuttaa aivohalvauksen, sydäninfarkti. Embolioita luokitellaan laskimoiden embolioita ja valtimoiden veritulppia.

4. verisuonitukos, liikahyytymiskykyyn ja vahinkoa endoteelin limakalvon verisuonen aiheutetaan häiriöitä veren virtausta.