Ero Amlodipiini ja NifedipiiniKomplikaatiot jatkuva korkea verenpaine

Amlodipiini vs NIFEDIPINE

Johdanto:
Amlodipiini ja Nifedipiini ovat lääkkeitä ryhmään kuuluvan Kalsiuminestäjien käytetään lähinnä korkeaa verenpainetta. Vaikutusmekanismia sekä lääkitys on sama. Nämä lääkkeet aiheuttavat rentoutumista ympäröiviä lihaksia verisuonia ja sydänlihaksessa. Tämä mekanismi johtaa verenpaineen aleneminen ja veren hapen saanti sydämeen. Sekä Amlodipiini ja Nifedipiini käytetään myös ohjaamaan angina, epämiellyttävä tunne rinnassa puutteen vuoksi veren saanti sydämeen.

Ero käyttötarkoituksia:
Amlodipiini on pitkävaikutteinen kalsiuminestäjä. Estämällä sisäänvirtausta kalsiumin lihakset raajojen verisuonten, se aiheuttaa heille rentoutua vähentää aiheuttaman paineen veren seinille verisuonia. Tämän seurauksena verenpaine laskee. Sitä käytetään myös ohjaamaan rintakipu johtuvat lihaksen vammoista verenkierto heikkenee sydämeen. Rentoutuminen sepelvaltimoiden toimittavat verta sydämeen lihaksia auttaa lisäämään veren hapen saanti sydämeen. Kuitenkin amlodipiini pitäisi koskaan käyttää jatkuvaan rintakipu.

Nifedipiini on lyhyt toimivat kalsium kanavan esto aiheuttaa laajentuma ääreisverenkierrossa. Tämä vaikutusmekanismi, samanlainen kuin amlodipiinin, auttaa alentamaan korkeaa verenpainetta ja lisää verenkiertoa sydänlihaksessa. Nifedipiini käytetään muihin tarkoituksiin liian kuten ennenaikaisen synnytyksen ja Raynaud'n 's ilmiö (värjäytyminen sormien ja varpaiden vuoksi verenkierto heikkenee vastauksena kylmä ja emotionaalinen stressi). Aivan kuten amlodipiini Nifedipiini myös koskaan käytetty jatkuva angina.Ero varotoimenpiteitä:
Amlodipiini on vasta-aiheinen potilaille, joilla on epästabiili angina pectoris, ne, joilla on vakava sydänsairaus, maksasairaus, aortan ahtauma, raskauden ja imetyksen aikana. On myös tärkeää huomata, että amlodipiini voi tuottaa haittavaikutuksia, kuten turvotusta käsien ja jalkojen, väsymys, huimaus, sydämentykytys, vatsakipu, päänsärky, pahoinvointi, väsymys jne. On aina tärkeää ilmoittaa lääkärille heti, jos jokin näistä tai muut odottamattomia oireita ilmenee.

Nifedipiini on kontraindisoitu potilaille, joilla on vaikea sydänsairaus, munuais- tai maksasairaus, sydämen vajaatoiminta, tukos ruoansulatuskanavan, historia vatsaan kirurgia, keuhkosairaus, raskauden ja imetyksen aikana. Haittavaikutukset aiheuttamat nifedipiinin ovat päänsärky, pahoinvointi, huimaus, närästys, nopea ja epäsäännöllinen syke, ummetus, käsien ja jalkojen jne Nähdään, että potilaat nifedipiiniä kärsiä enemmän sivuvaikutuksia verrattuna amlodipiinia. Nämä oireet tai muita epätavallisia oireita esiintyy aloittamisen jälkeen nifedipiini on välittömästi tiedoksiannetaan lääkärin.

Yhteenveto: