Ero syke ja SykkeenSyke vs Sykkeen

Elintoimintojen on yksi tärkeimmistä tekijöistä lääkärit, sairaanhoitajat ja terveydenhuollon ammattilainen arvioi aikana ottamista sairaalaan. Näihin elintoiminnot kuuluvat hengitystiheys, syke, lämpötila, verenpaine, ja lopuksi kipu jos on. Elintoiminnot sanoa, onko potilas on vaarassa jo, on vaarassa vaaraa, tai vakaa.

Kaksi yleisintä elintoiminnot rutiininomaisesti otetaan ovat sykkeen ja syke. Mikä voi olla eroa?

Ei ole eroja sykkeen ja pulssin, todella. Ero tapaan ottaa se. Syke arvioidaan kautta käyttämällä stetoskooppi laskea lyöntiä suoraan rinnassa erityisesti apikaaliseen pulssi. Vuoteen auscultating tekniikalla, lääketieteen ammattilainen voi laskea sydämenlyöntejä per minuutti. Hän voi arvioida, onko olemassa sydämen äänet kuten S3 ja S4, onko asiakas on sydämen vajaatoiminta, kohonnut verenpaine, ja tällainen. Apikaalisella pulssi on havaittu neljännen ja viidennen kylkiluuväli puolivälissä clavicular line.

Pulssi, toisaalta, arvioidaan kautta tunnustelu käyttämällä sormella tyynyille sormen. On olemassa lukuisia sivustoja, jotka voidaan tunnustella valtimoiden kuten kaulavaltimon niskaan, säteittäinen pulssia ranteessa, polvitaipeen pulssi polven yläpuolelle, dorsaalireunassa pedis pulssi sivussa jalka. Normaali pulssi ja syke aikuisille on välillä 60-100 lyöntiä minuutissa. Tavanomaisesta lapselle on 120-160 lyöntiä minuutissa. Tavanomaisesta vuotiaille lapsille 6-12 v on 75-110 lyöntiä minuutissa.

Pulssi tai syke on alle 60, esimerkiksi aikuisilla tarkoittaa asiakkaan on bradykardia ja näin on hidastuminen sykkeen. Jos se 's yli 100 jopa yli 120, niin asiakas kokee takykardia tai nopea sydämen syke. Tämä voi johtaa sydämen rytmihäiriöitä jos ei hoideta ajoissa.Pikkulapset, seuranta syke on ratkaiseva lähinnä, että lapsille, jotka ovat sisällä kohdussa äitinsä. Väheneminen tai hidastuminen sykettä tai nousu sykettä normaaliarvoihin verrattuna merkitsee lapselle on ottaa hengitysvaikeudet. Näin ollen, on olemassa riittämätön määrä happea, että lapsi saa.

Nämä kaksi elintoiminnot ovat erittäin tärkeitä arvioinnin osalta lääkärit. Nämä arvot tarjoavat perustason koskevat tiedot potilaalle.

Yhteenveto:

1. Syke ja syke ovat samat terminologia.
2. ero näiden kahden välillä on tekniikka arvioinnin. vuonna
syke siihen liittyy tunnustelu käyttämällä sormella tyynyille kaksi sormea
kun sykkeen, se liittyy kuuntelu käyttämällä stetoskooppi.
3. normaali syke aikuisten on 60-100 lyöntiä minuutissa, 120-160