Ero lievittävä hoito ja terminaalihoitoLievittävä hoito vs Saattohoito

Sekä lievittävä ja saattohoidon ovat tärkeitä ihmisille, joilla on vakavia sairauksia. Ne liittyvät läheisesti, mutta ne ovat erilaisia. Palliatiivinen hoito kohtelee kipua ja hengenvaarallisia sairauksia, jotka tulevat seurauksena sairauksia. Hoito parantaa elämänlaatua traumatisoituneiden ihmisten. Sen pääpaino on lievittää oireita, jotka liittyvät kunnon kuten; pahoinvointi, kipu ja ummetus. Tämä hoito voi edelleen sisältää henkinen, psykologisia ja emotionaalisia apua. Se tarjoaa mukavuutta ja ei estä aggressiivista sairauden hoitoon. Joskus voi epäonnistua puuttumaan rakkautta tai henkistä tukea tarvitaan. Palliatiivinen hoito vastaanotetaan hoitajat, lääkärit, tai sosiaalityöntekijät sairaalassa, kotihoitoon laitos, tai potilaat 'kotiin. Se voi myös viikoittain kotikäyntejä sairaanhoitajalta ja käynti lääkärin.

Saattohoidon on hoitoa annetaan potilaille, jotka kärsivät sairaille joita ei voida hoitaa ennen kuin ne kuolevat. Se perustuu siihen, että jokaisella on oikeus kuolla kivuton ja suhteessa muilta. Ihmiset annetaan saattohoidon fyysiset olosuhteet, joita ei voida parantaa. Se pitää kipua alas, mutta ei paranna sairautta. Aivan kuten lievittävä hoito, se vastaanotetaan hoitajat, lääkärit, tai sosiaalityöntekijät. Siinä käsitellään potilas 'fyysisen, emotionaalisen ja hengellisiä tarpeita. Potilas on aina sairaalassa. Siinä ei pyritä pidentää potilas' elämää, vaan huolehtii potilas 'tarpeiden kunnes ne kuolevat.Palliatiivista hoitoa saavilla potilailla ei tarvitse olla terminaaliin, ja lääkärit voivat silti olla etsimässä hoitoon. Toisin saattohoidon, palliatiivinen hoito potilaat saavat edelleen hoidossa ehdoista he kärsivät. Saattohoidon potilaat tavallisesti odotettavissa oleva elinikä on vähemmän kuin kuusi kuukautta, kun taas ne, jotka saavat palliatiivista hoitoa voi olla monia vuosia elää.
Yhteenveto

1. Sekä hoitomuotoja keskittyä kivun ja oireiden hallintaan.
2. Potilaat, jotka saavat saattohoidon ovat sairas taas ne, jotka saavat palliatiivista hoitoa ei tarvitse olla sairas.
3. Terminaalihoito hoitoa annetaan potilaille, joilla on alle kuusi kuukautta elinaikaa, ja lievittävä hoito voidaan antaa kenellekään.
4. Terminaalihoito hoito ei jatka etsivät parantavaa hoitoa samalla lievittävää hoitoa etsii sitä.
5. Kaikki saattohoidon potilaat ovat lievittävä potilaita, mutta ei kaikki palliatiivisen potilaat ovat saattohoidon potilaita.
6. Terminaalihoito hoito keskittyy mukavuuden lievittävän hoidon keskittyy sekä mukavuutta ja taudin hoitoon.