Ero Anesthesiologist ja CRNANukutuslääkäri Vs CRNA

Siellä 's pieni sekaannus käytännön anestesiologi ja CRNA koska ne käsittelevät molemmat käyttö anestesia. Silti niillä on erilliset tehtävät, jotka ovat yhtä tärkeitä. Että' takia he tekevät toistensa huolehtimiseen potilaille.

CRNA, joka on lyhenne Certified Registered Anesthetist Nurse, viittaa sairaanhoitajia jotka tehtiin erikoistumisaste asianmukaiseen induktioon anesteettien potilailla. Sellaisenaan ne ovat valvoo anesthesiologists jotka ovat todellisia lääkäreitä ja anestesia asiantuntijat itse.

Mitä tulee tehtäviensä nukutuslääkäri vastaa tekee ennalta op haastattelussa havaita mitään ennestään sairauksia potilaan. Hän on myös se, joka määrittää annoksen anestesian annetaan. Suorassa valvonnassa nukutuslääkäri, cRNA täytyy aiheuttaa lääkeaineen (t) itsensä ja seurata tarkasti potilaan tila koko operaation. Hän voi myös muuttaa määrää anestesian annetaan aina, kun se on tarpeen. Sillä leikkauksen vaiheessa CRNA on isompi tehtävänä taipumusta potilas 'tarpeiden, joka toimii jopa toipumisvaiheeseen.

Sekä CRNA ja nukutuslääkäri voi sijoitettiin tahansa työympäristön jos anestesia on käytettävä. Samanaikaisesti suun kautta kirurgit tai hammaslääkärit, ne tehtävänä aiheuttavan oikea osuus anestesia lääkkeitä. Sama pätee kumppanuuttaan eläinlääkärille ja, tietenkin, kirurgien sairaalassa.Koulutuksen vaatimukset CRNA sisältävät 4-vuotta kandidaatin 's tutkinto ja useita vuosia (yleensä kaksi) erikoistuneet anestesia muotona masteral asteen. Jatko kandidaatin 's tutkinto hoitotyön olisi läpäistävä NCLEX -RN tentti, joka on täyttäviä tentti varten sairaanhoitajien USA (heille myönnetään lupa). Nukutuslääkäri on lääkäri (MD) niin pidemmän opetus valmiste on ryhdyttävä.

Koska korkean tason valmistelun tarvitaan sertifioitu joko anestesiologi tai CRNA, heidän palkkansa on usein taipumus olla suurempi kuin monet muut työt. Perustuvat tutkimukseen tehty vuoden 2010 puolivälissä, cRNA ansaita niin paljon kuin $ 154,000 mediaani vuosittain maksaa, kun taas anesthesiologists ansaita enemmän $ 339.000. Molemmat työt odotetaan vauhdittuvan ja saavat vuotuinen kasvu kysynnän asti vuoteen 2018.

1. CRNA on rekisteröity sairaanhoitaja (RN), joka on erikoistunut anestesia, kun taas nukutuslääkäri on lääkäri (MD), joka on erikoistunut samalla alalla.
2. nukutuslääkäri toimii esimiehenä CRNA yhteistyönä työssä perustamiseen.