Ero Hiiret ja rotatHiiret vs Rotat

Se on yleinen vika monien misidentify rotta hiirestä tai hiirillä. Syy tällaiseen on, koska ne molemmat kuuluvat samaan perheeseen jyrsijöiden vaikka ne ovat selvästi eri tieteellisten luokituksia. Harjaantumaton silmä, kaksi jyrsijät näyttävät samalta joiltakin osin, mutta lähempi tarkastelu osoittaa toisin.

Vaikka on olemassa monia lajeja rottia (puuvilla rotat, mustarotta, Norja rotat, Afrikkalainen pouched rotat, packrats, puu rotat, kaljurotta, ja kenguru rotilla mm). Jyrsijät, että ihmiset usein pitävät rotat ovat keskisuuria tuholaisten tai kotimaisen tyyppiä C Rattus Rattus (mustarotta) ja Rattus norvegicus (Norja rotta).

Sitä vastoin hiiret ovat jyrsijät, että ihmiset yleensä kuvaavat olevan tinier kooltaan ja on pitkä, mutta ohut häntää. Yleisimmät hiiri lajeja ovat peltohiirten, savuinen hiiret, dormice, piikkinen hiiret, peuroja hiiret, ja talon hiiriä. Yleisin tällainen on luultavasti Mus musculus (house hiiret), että ihmiset usein kohtaavat.

Molemmat jyrsijöitä niiden alkuvaiheista elämässä samannäköisiä. Että 'Siksi on tärkeää erottaa näitä kahta aikuisten vaiheissa ja erottaa ainoastaan ​​kotimaan tuholaisten-tyyppinen rotan tai hiiren sekaannusten välttämiseksi. Yleensä rotat ovat suurempia kuin hiiret. Ne ovat lähes kyyhkynen kaltainen kooltaan verrattuna sparrow kaltainen koko yhteisen hiiri. kokonsa, rotat ovat myös raskaampia kuin useimmat hiirillä. Ne painavat yleensä välillä 0,5-1 lb. verrattuna tyypilliseen hiiri painaa noin? oz. hieman enemmän tai vähemmän. rotat ovat myös pidempi (9-11 tuumaa pitkä) kuin hiiret (3-4 tuumaa vain). Lisäämällä jopa sen pituus on sen 7-9 tuuman häntää verrattuna hiiren 's 3-4 tuumaa. Rotan 'pää on paksu näköinen ja tylsä, kun hiiri näyttää olevan pointier, kolmiomainen, pienempi pää kokoa. Lisäksi rotilla vielä yksi ylimääräinen pari nännit kuin hiiret, joilla on vain viisi paria.Kasvun, vauva rotat kehittää paljon myöhemmin, koska se kestää vähintään kuusi päivää sen silmät auki, ja se kasvaa turkiksen noin 15 päivää 'aikaa. Hiiret avaamaan heidän silmänsä kaksi kertaa niin aikaisin (vain kolme päivää) ja kehittyy turkista jo kymmenentenä päivänä elämää. Rotat myös pidempi (5/8 tuumaa) kaareva jätökset taas hiirillä on lyhyempi (1/8 tuumaa) jätökset, jotka näyttävät totesi molemmissa päissä. Lopuksi on mielenkiintoista huomata, että rotat voivat joskus saalistaa hiiriä, mutta ei päinvastoin.

Yhteenveto:

1. Rotat eroavat monin tavoin hiiren fyysisesti, koska heillä on suurempi kehon, painavampaa, pidempi pituus, pidempi pyrstö, suurempi pää, ja on enemmän nänni paria.
2. rotanpoikasen avaa silmänsä ja kasvaa fur paljon myöhemmin kuin vauva hiiri.
3. Rotat ovat pidempi jätökset kuin hiirillä.