Ero Leopard ja PantherLeopard vs Panther

Eläin sukuun Panthera on Felidae perhe koostuu eläimiä, joita pidetään isot kissat; tiikeri, leijona, jaguaari, ja pantteri. Ne ovat eläimiä, jotka on varustettu erityisellä morfologia kurkunpään, jonka avulla ne karjua.

Termi 'pantteri' tulee kreikan sanasta 'pan', joka tarkoittaa 'kaikki' ja 'uut' tarkoittaa 'petoeläin', jota käytetään kuvaamaan eläimiä, jotka pystyvät tappamaan ja metsästää muita eläimiä. Sana 'pantteri' käytetään viittaamaan kaikkiin täplikäs, isot kissat.

Vaikka niiden juuret eivät ole selkeitä, sukuun Panthera kehittynyt Aasiassa, missä suurin osa näistä kissojen löytyy. He tulivat sukupuuttoon Veritailurus schaubi, joka on suvun jäsen Puma. Ne olemassa yli kolme miljoonaa vuotta sitten.

'Panther' käytetään myös viittaamaan nimenomaan musta pantteri, joka ei ole alalaji, mutta on nimi, jolla melanistic rotuja Jaguaria ja leopardeja tunnetaan. Latinalaisessa Amerikassa, ne ovat mustia jaguars taas Aasiassa ja Afrikassa, ne ovat mustia leopardeja. Myös nimeltään pantteri ovat suuria kissoja, jotka ovat kellanruskea tai täplikäs ja valkoisen värinen kissojen kuten valkoiset pantteri.Leopardeja, toisaalta, ovat pienin neljästä isot kissat ja aikoinaan löydettiin suuri määrä Aasiassa, Afrikassa, ja Siperiassa. Nykyään ne voidaan löytää vain Afrikassa ja pienempi määrä maissa Intia, Pakistan, Sri Lanka, Kiina, ja Malesiasta.

Niille on ominaista pitkä vartalo, suuri kallo, ja lyhyet jalat. Vaikka ne ovat pienempiä verrattuna muihin iso-kissaeläinten, ne on varustettu voimakas leuka lihaksia ja vahvat lapaluun lihaksia, joiden avulla ne kiivetä puuhun ja kuljettaa raskaita kuormia. Niiden turkki on ruusukkeita muistuttavia kuin Jaguaria vaikka ne vaihtelevat niiden elinympäristöjä. Ne voivat sopeutua tahansa elinympäristö, ja ne ovat erittäin ovela; pystyvät kynsiin saaliinsa suurella nopeudella. Koska ne ovat peräisin samasta lajista, musta pantteri ja pantteri ovat periaatteessa samat ominaisuudet paitsi mustat pantterit jotka ovat melanistic rotuja Jaguar.

Yhteenveto:

1. 'Panther' on sana, jota käytetään viittaamaan neljä isoa kissaa, nimittäin; leijona, tiikeri, Jaguar, ja leopardi. Se on yleisesti käytetty viitata melanistic rotujen Jaguar ja leopardi, jotka ovat mustat pantteri ja valkoiset pantteri kun pantterit ovat pienin isot kissat.
2. Sekä pantteri ja pantteri on kyky pauhaavat, ja ne voivat olla samat ominaisuudet paitsi panthers jotka ovat melanistic rotuja Jaguar.
3. Leopardit ovat keltainen turkista ruusukkeita hajallaan niiden turkista kun mustat pantterit ovat väriltään musta ilman ruusukkeita.