Ero kvartsi ja maasälpä



Kvartsi vs Maasälpä

Kvartsi ja maasälpä ovat kivennäisaineita, joita löytyy maan päällä 's kuoresta.

Olkaamme keskustella joistakin eroista kvartsi ja maasälpää. Verrattaessa kahta, maasälpää on yleisesti todettu kuin kvartsi.

Kvartsi on mineraali, joka koostuu piin ja hapen. Maasälpää on annettu nimi ryhmälle mineraaleja, jotka sisältävät alumiinia ja piidioksidia ioni. Maasälpäryhmän myös kaliumia (kaliumoksidi), kalkki (kalsiumoksidi) ja alumiinisilikaatit sooda (natrium oksidi).

Kvartsia löytyy vulkaaninen, sedimentti- ja metamorfiset kivet. Maasälpä löytyy graniittia elimissä ja pegmatiitti elimissä.

Kvartsi on vaikeampaa silloin maasälpää. Kun kvartsi lukee 7 Moh- 's kovuus mittakaavassa, maasälpää lukee 6.

Verrattaessa värit, maasälvät ovat yleensä vaalea, kuten pinkki, valkoinen, tan, harmaa tai vihreä. Väri maasälpää vaihtelee, koska epäpuhtauksien läsnäolo. Kvartsi on eri värejä myös valkoinen, savuinen keltainen, ruusu, violetti, keltainen, läpinäkymätön ja ruskea. Toisin kuin kvartsi, maasälpä jyvät nähdään olevan likainen muuttumisen vuoksi. Maasälpä on mineraali, joka on vähemmän kestävä ja vakaa kuin kvartsi.

Alkuperä kvartsia sana on epävarmaa. Kuitenkin sanotaan, että kvartsi oli peräisin Saksan 'quar'. Kuten kvartsi, maasälpä on myös johdettu Saksan termejä, Felin 'Feld' (eli kenttä) ja Spath (tarkoittaen kallio, joka ei sisällä malmia). Se oli Johan Gottschalk Wallerius joka virallisesti antoi nimen maasälpää vuonna 1747.

Suurimmat tuottajat kvartsia ovat Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Maasälpä on myös runsaasti löydetty Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Ranskassa, Norjassa, Kolumbia, Saksa, Meksiko, Intia ja Espanja.



Kvartsia käytetään jalokivi ja viljeltiin kvartsia käytetään laajasti sähköisten sovelluksissa. Maasälpää käytetään laajalti tekemiseen astiasarja ja käytetään laatat. Sitä käytetään myös lasin tuotannossa vuon.

Yhteenveto

1. Maasälpä on yleisesti todettu kuin kvartsi.

2. kvartsi on mineraali, joka koostuu piin ja hapen. Maasälpää on annettu nimi ryhmälle mineraaleja, jotka sisältävät alumiinia ja piidioksidia ioni.

3. Quartz oli peräisin Saksan 'quar'. Maasälpä on johdettu 'Feld' (eli kenttä) ja Spath (tarkoittaen kallio, joka ei sisällä malmia).

4. Maasälvät ovat yleensä vaalea, kuten pinkki, valkoinen, tan, harmaa tai vihreä. Väri maasälpää vaihtelee, koska epäpuhtauksien läsnäolo. Toisaalta, kvartsi näyttää väritön tai näyttää kirkkaalta.