Ero tiheys Dependent ja tiheys IndependentTiheys Dependent vs tiheys Independent

Väestönkasvu on huolellisesti katseli ja tutkitaan jokainen kansakunta maailmassa. Tämä johtuu muutoksista asukasmäärä voi olla hyvin valtava vaikutus maan 'talous sekä ympäristöön.
Väestönkasvu ei ole vain havaittu ihmisiin vaan myös populaatioekologian sekä kasveja ja eläimiä. Analyysi ja tutkimus väestönkasvu on tärkeää ekosysteemin tasapainoa.

Useat tekijät hyödynnetään onko maapallo voi ylläpitää sen väestönkasvu huolimatta sukupuuttoon useita lajeja ja tilanahtaus joidenkin. On olemassa kaksi tekijää, jotka ovat tärkeitä tekijöitä, miten tietty väestö kasvaa tai väheneminen; tiheys riippuvat tekijät ja tiheys riippumattomia tekijöitä.
Tiheys riippuvat tekijät ovat ne, jotka ovat vastuussa sääntelystä väestön suhteessa sen tiheys kuten kilpailu, saalistus, ja sairaudet. Se yleensä toimii suuri väestö ja aiheuttaa väestön joko lisätä tai vähentää riippuen siitä, kuinka se vaikuttaa ekosysteemiin.

Esimerkiksi valtava väestö voi heikentävistä alue 's luonnonvarojen ja elintarvikehuolto. Tämä aiheuttaa pulaa näistä tarvittavat tekijät joten alue voi säätää sen väestön ja lopulta aiheuttaa vähentäminen alueen' väestöstä takia nälkä, jano, ja epäedulliset sääolosuhteet, kun suojaa ei ole käytettävissä.
Tiheys riippumattomia tekijöitä, toisaalta, ovat ne, jotka säätelevät väestö ottamatta huomioon sen tiheys kuten luonnonkatastrofien ja sää. Se toimii sekä suurissa että pienissä populaatioissa ja ei perustu väestötiheys.Luonnonkatastrofit kuten tulvat, tulipalot, myrskyt, kuivuus, äärimmäiset lämpötilat, sekä häiriö- ja hajoamisen luontotyypin organismit voivat aiheuttaa lasku niiden populaation ei väliä kuinka suuri tai pieni se on. Bush tulipalot voivat vaurioittaa elinympäristö useiden eläinlajien. Jotkut saattavat kuolla suoraan Tulipalon johdosta, mutta muut, jotka selviytyvät se myös kuolee ruoan ja veden riittämättömyys sekä puuttuminen suojaa niitä.
Tiheys riippumattomia tekijöitä toimia omasta ja eivät muutu mukaan sen tiheys toisin tiheys riippuvat tekijöistä, jotka vaihtelevat asukastiheyden joka riippuu sen voitto hinnat ja tappioiden määrästä.
Sekä tiheys riippuvuus ja tiheys riippumattomuus voi esiintyä yhdessä prosessissa määrittämiseksi ja analysoimalla väestönkasvu. Tiheys riippuvuus voidaan testata analysoimalla suhde kasvunopeuteen ja tiheys tiettyä väestöstä.

Yhteenveto:

1. tiheys riippuvat tekijät ovat ne, jotka säätelevät kasvua populaation riippuen sen tiheys kun tiheys riippumattomat tekijät ovat ne, jotka säätelevät väestönkasvu ilman riippuen sen tiheys.
2. Esimerkkejä tiheys riippuvat tekijät ovat ruokaa, suojaa, saalistus, kilpailu, ja sairaudet taas esimerkkejä tiheys riippumattomat tekijät ovat luonnon katastrofit kuten tulvat, tulipalot, tornadot, kuivuus, äärimmäiset lämpötilat, ja häiriö elinympäristön elävien organismien.
3. tiheys riippuvat tekijät toimivat yleensä suuret populaatiot kun tiheys riippumaton tekijät toimivat sekä suurissa että pienissä populaatioissa.