Ero Dragonfly ja DamselflyDragonfly vs Damselfly

Sudenkorennot ja damselflies kahdenlaisia ​​hyönteisiä, jotka ovat usein erehtyä toisiaan. Tämä johtuu niiden samanlainen ulkonäkö ja samankaltaisia ​​biologisia luokituksia.
Molemmat hyönteiset ovat seuraavissa luokitus: Kingdom Animalia, Phylum Arthropoda, Class Hyönteisten ja Order Odonata. Ne ovat molemmat erilaisia ​​niiden alalahko. Sudenkorennot kuuluvat alalahkon Anisoptera (tarkoittaen epätasaisesti siivekäs) samalla damselflies kuuluvat alalahkon Zygoptera (mikä tarkoittaa ikeen siivekäs).

Yksi erot ja samankaltaisuudet ovat heidän fyysistä anatomia ja tottumukset. Jäseninä samassa järjestyksessä, niillä on sama elin ominaisuudet kuten kalvomainen siivet, suuret silmät, hoikka elimissä, ja pieniä antenneja. Kuitenkin lähempi tarkastelu voi esitellä hienovaraisia ​​eri johtolankoja kuten kehon muodon, asennon silmät, ja muut fysiologiset ominaisuudet ovat ilmeisiä erottaa kaksi.

Damselflies on pienempi ruumiinrakenne verrattuna laajemman ja suuremman sudenkorento. Silmissä damselflies ovat selvästi erillään toisistaan ​​ja sijaitsevat kummallakin puolella päätään. Sitä vastoin sudenkorennot ovat tiiviisti jakautunutta silmät, jotka on sijoitettu päälle eläimen 'pään. Lisäksi silmien muoto sekä hyönteisiä on erilainen. Damselflies on lieriömäinen silmät taas sudenkorennot on pyöreät silmät.

Mitä siivet, damselflies on yhdenmukaiset muodot ja koot. Takajalat siivet damselflies ovat myös kapeita. Tämä on päinvastoin kuin dragonflies, jotka ovat eri kokoisia siipiä sekä laajemman takajalat siivet. Siivet ovat myös tärkeä johtolanka hyönteisen 'identiteetin. Kun levossa damselfly on suljettu siivet, ja ne pidetään yli sen vatsa. Siivet puristetaan yhteen. Sudenkorento on erottuva kuva, avoin siivet, siivet on sijoitettu suorassa kulmassa pois kehosta, tasainen, ja maanpinnan suuntaisesti.Rintakehä damselfly on kapeampi verrattuna sudenkorento 's laaja rintakehän. Damselflies ovat myös perchers, eli ne pikemminkin ahven kuin lentää. Kun damselflies eivät lennä, ne yleensä tehdä lyhyempi matka ja lähellä vettä. Sudenkorennot ovat lehtisiä , ja ne pyrkivät ottamaan suurempia etäisyyksiä ja pois vedestä.
Kuten munia, damselflies ovat lieriömäiset ja kerrostetaan munanasetin emostaan. Munanasetin ovat muninta putkia. Sudenkorennot don 't on tällainen putki, ja sen munat pyöreä.

Nymfi damselflies myös kolme Candal lamellit tai kidukset. Sen sijaan, nymfi sudenkorennot jo kidukset kehoaan.
Riippumatta näistä eroista, sekä sudenkorennot ja damselflies ovat hyvin samankaltaisia ​​elämäntyylin ja habitant. Sekä hyönteiset elävät ja lisääntyvät makean veden vesistöjä, kuten jokien, lampien, järvien, soiden, soiden ja penkereitä.
Niillä on myös sama ruokavalion C pieniä hyönteisiä, ja ne pidetään myös osana suurempaa eläin 's ruokavaliosta. Tämä rooli antaa heille näkyvyyttä ekosysteemin ja sen ravintoketjuun. Eläimet, jotka syövät molemmat hyönteiset linnut, sammakot ja suurempia kärpäsiä.

Yhteenveto:

1. damselfly ja sudenkorento osuus voi yhtäläisyyksiä C, jotka sisältävät luokittelu järjestys ja ulkonäköä. Molemmat ovat saman luokituksen kannalta valtakunnan Mollusca, luokan ja järjestys.
2. damselflies ryhmitellään alalahkon Zygoptera (ies-siivekäs) samalla sudenkorennot kuuluvat alalahko Anisoptera (epätasainen siivekäs).
3. Mitä kehon muodon, damselflies ovat pienemmät verrattuna suurempiin sudenkorennot
4. niiden alalahko kertoo, damselflies on yhtenäinen muoto ja koko siivet kapea takajalat siivet. Sudenkorennot, toisaalta, on epätasainen siiven muoto ja koko, laajempi takajalat siivet.
5. siivet ovat myös hyödyllinen indikaattori, kun eläin on levossa. Damselflies ovat niiden siivet kiinni, puristetaan yhteen ja siirrettiin kehoaan. Sen sijaan, sudenkorennot 'siivet ovat avoimia; siivet ovat joko vaaka- tai alaspäin ja pois kehosta.
6. silmät damselfly erotetaan, pallomainen ja sijaitsevat pään sivuja.